Dejte mi milost, nejdražší pane prezidente…

Amnestie se na mě bohužel nevztahovala a tak bych rád na poslední chvíli využil laskavosti a dobrých lidských pohnutek a požádal Vás o milost, drahý pane prezidente…

Sice jsem nic ještě neprovedl, ale jaký je v tom rozdíl, když milost a amnestii dostali vrazi, násilníci, tuneláři, gauneři a jiní Vaši kamarádi a spřízněné duše. Já si – když mi milost udělíte ještě před tím, než něco provedu  - Vás budu nadosmrti vážit a slibuji, že si vyberu takový trestný čin, který nebude příliš kontroverzní. Nejspíš něco omylem vytuneluji anebo někoho nechtěně zmlátím. A milost, kterou byste mi udělil dopředu, bych využil na to, aby nemusel proběhnout soudní proces a ušetřím tím i náklady na věznění. Mohl bych i zůstat v pracovním poměru a řádně dál platit daně.  Což vidím jako značnou výhodu oproti ostatním amnestovaným a možná i řadě omilostněných po vykonání jejich skutku proti zákonu.

Že není precedens jak udělit milost před spácháním nějakého trestného činu? O to lépe. Vždyť kdo by mohl napadnout takto udělenou milost za něco co se vlastně ani nestalo? Tím se to značně podobá výsledku amnestování zločinců. Všechno je smazáno a jedeme dál, jako by se nic nestalo.

Pokud by Vám chybělo i přesto nějaké odůvodnění – kupte si hru Sázky a dostihy. Tam si lze nechat kartu s prominutím trestu před vstupem na políčko „distanc“ nebo ji pak dobře zpeněžit, pokud na inkriminované pole nevstoupím. A já čestně slibuji, že bych si ji nechal jen pro sebe.

Dále by mi Vaše milost usnadnila i vztah k církvi. Vždyť Jste vlastně jeden ze svaté trojice. Bůh-papež-Vy… Jsem nevěřící a tak se ani nemusím chodit do kostela modlit za odpuštění mých hříchů, takže se mohu věnovat rodině a pomáhat budovat rozvinutou demokratickou společnost Vašeho vzoru.  Stačí, když mi odpustíte Vy a bude to jako by mi odpustil i pán Bůh.

Věřím, že Jste velmi výkonný muž, když stihnete udělit ještě 2500 milostí, jedna navíc by se jistě dala k tomu ještě přidat. A ani se jí nemusíte zabývat a posuzovat ji, když jsem ještě nic neprovedl.

P.S. Když už jsem celé roky byl slušný a poslušný občan, nějakou malou satisfakci bych si snad zasloužil a pak bych Vám i odpustil, co Jste tomuto národu a společnosti všechno napáchal.

http://zpravy.idnes.cz/klaus-mozna-nestihne-milost-rika-tajemnik-jakl-fl4-/domaci.aspx?c=A130221_201355_domaci_brd

Autor: Aleš Baloun | pátek 1.3.2013 19:00 | karma článku: 24,04 | přečteno: 840x