Co pořídíte za „pajdu“? Na pouti skoro všechno…

Pokud se chystáte na klasickou pouť s houpačkami, autíčky a dalšími atrakcemi, nachystejte si pořádný balík. Komedianti podražili. Fest.

Kutnohorská velikonoční pouťAB

Pod padesát korun si tak můžete vystřelit za dvacku na růže, dát si ledovou tříšť, nějakou tu cukrovinku a koupit malou pomlázku. Jinak jízda na čemkoliv pod padesátku na autíčko pro dva (a to je ten lepší případ, protože pro jednoho je to za ty samé prachy) se moc nevyřádíte. Je pravdou, že za svoje peníze leckde dostanete pořádnou dávku adrenalinu a doporučuje se před svezením na některé šílenosti jít vyzvracet nebo nic nejíst a nepít.

Lidí na Kutnohorské pouti je o celém víkendu jako much. Prodejců ale ještě více. Ceny se opět po roce vyšplhaly o něco více i za suvenýry. Přibylo i prodejců zjevně se těšících, jak Vás pěkně oškubou oni nebo partičky zlodějíčků tmavší pleti, kteří jsou všude. Zejména se točí kolem rodičů s dětmi. Tady pozornost tatínků, maminek i babiček a dědečků se upírá hlavně k tomu, aby si dítko „užilo“ pouti.

Když už se pro takový výlet rozhodnete, nechte doma kabelky, tašky i batohy. Jednak Vám budou vadit při prodírání se davem a pak jsou skvělou příležitostí pro chmatáky. Zatímco Vaše dítě šílí u předraženého čínského ( a i čínsky štěkajícího ) pejska ve velkém lavóru na zemi před snědým prodejcem, možná už nějaké věci, které jste s sebou vzali právě mění majitele. Dobře organizované skupinky se domlouvají mobilními telefony a předávají si objekty zájmu jako agenti  FBI na sledovačce.

A tak, jak Vaše zásoba peněz po padesátikorunách mizí, respektive je vyměňována za požitky a věci, jejichž kvalitu teprve doma proklejete( jako jedna paní, která se na pouť vracela - v okamžiku, kdy my už byli „na ústupu“ - s tím, že koupenou „krásnou věc (hračku) jde vyreklamovat, protože se ani donesení domů nedožila) budete nakonec rádi, že Jste neutrpěli větší újmy a oddychnete si,…  teprve až budete bezpečně doma. Zkrátka vypravit se dnes na pouť je zase o něco nákladnější a náročnější.

A pokud ji ve zdraví a zachovaném majetku i rozumu absolvujete, budete mít i tak nějaký ten den na co vzpomínat.  No a už začněte střádat „pajdy“ na napřesrok. Jistě se ceny o něco opět zvednou…

P.S. I kolotočáři, prodejci čehokoliv nepotřebného a různí podvodníčci musí z něčeho žit, když je ten stát tak ždímá.

Autor: Aleš Baloun | neděle 24.4.2011 18:00 | karma článku: 17,17 | přečteno: 2128x