Chcete udělat z komára velblouda? Televize to zařídí za Vás!

To, co běžně děje bez povšimnutí médií, je prostě běžné. Jen média dokážou udělat z komára velblouda a z malého problému národní katastrofu, ohrožující existenci celého národa. Jako například s výpověďmi lékařů.

Že jiné profese opouští tisíce lidí takřka během několika dní či týdnů a nikdo se nepozastavuje nad tím, že firma zkrachovala a lidé jsou bez práce, tak v případě lékařů je to jinak. Média – především televize – se na téma odcházejících lékařů snášejí jako supi nad čerstvou mrtvolou a šíří mezi zbytek národa paniku a obavy. Naprosto bezdůvodně.  Jak se ukazuje, v podstatě tím napomáhají těm, co výpovědi podali, aby mohli lépe vydírat vládu. Tím, že se stále dokola a stále drastičtěji popisují katastrofální scénáře, že budou oblasti, kde nebude v nemocnici ani noha a lidé si pro lékařskou péči budou muset dojet daleko, jen média masově mystifikují.

V okurkovém období, kdy jiné „trháky“ v podobě přírodních domácích katastrof, konfliktů s rasovou tématikou, politických skandálů  a jiných „tučných témat“ se nevyskytují, se není co divit, když všichni omílají donekonečna jedno téma.

A až se ukáže, že všechny katastrofické prognózy byly liché, média budou mlčet a lékaři budou na příštích 10 let tou nejproklínanější a nejneuznávanější profesí, která si nebude moct ani vzdychnout, aniž by je lidé nezačali lynčovat.

Na jednu stranu se není čemu divit. A na druhou není co závidět. A média? Především televize budou dělat, jako že se nic neděje a že ony byly jen tím, kdo objektivně a nezaujatě komentoval. Že právě ony přilévaly do ohně olej? No to je koneckonců jejich práce…

P.S. Za to jsou dobře jejich zaměstnanci placeni…

Autor: Aleš Baloun | středa 5.1.2011 19:30 | karma článku: 22,13 | přečteno: 1090x