Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Přidávám se k zastáncům pedagogů.Tuto profesi skutečně nelze vykonávat bez nějaké "sebeaktualizace".Pan autor nikde neuvádí,z jakého zdroje(nemyslím jen internet,literaturu,myslím i lidské "zdroje"-skutečné kantory...)své informace o lenosti pedagogů čerpal(příspěvky paní Šepsové a Sršňové zní rozhodně důvěryhodněji),nikde v článku ani něco jako oblíbené "jedna paní povídala",takže shodně s panem Nádvorníkem-článek je prachsprostý populismus.Závidíte jim,pane Baloune?Co jim závidíte? Já rozhodně nic!

2 0
možnosti

Byla jsem učitelem, tedy jen lektorem jazyků,nicméně vámi popisované pocity- v květnu už to nevydržím a v srpnu- za chvíli je to tu zas, znám velmi dobře. 

Je to tak, ten stres je mimořádný.. a nejhorší je asi nezájem o náplň vaší práce. To, že se namáháte a snažíte zcela zbytečně- například výuka ve firmách bývá často jen formální, vaší práce si nikdo neváží, a to jak ze strany studentů, tak nadřízených. Ve škole je to trochu lepší, ale vlastně ne o moc. Ono jiskřit a podněcovat lidi k vědění nelze věčně, i když tak člověk začíná, hodně lidí vyhoří, alespoň mně se to tedy stalo.  

Takže, váš článek považuju za nesmyslný.

2 0
možnosti
Foto

No vidite .. a ja treba ne, protoze tim co popisujete, jen potvrzujete minimalne cast autorovych zaveru a pocitu

0 0
možnosti
LN

..nejsem učitel..a nikdy bych tam nevydržel dýl než tejden..ale to co jste napsal je laciná populistická volovina....

1 0
možnosti
Foto

Abych řekla pravdu, stále doufám, že přiznáte, že jste si chtěl udělat legraci, tudíž ani slovo nemyslíte vážně...

6 2
možnosti
PV

Mám obavy, že to myslí smrtelně vážně.:-)

4 1
možnosti
VB

Milý autore, zajímal jste se, jak je to v jiných zemích ? Mám pocit, že byste učitele nahnal nejraději na nucené práce... Prázdniny bych bral, kdyby pak nebylo těch 10 měsíců...

5 0
možnosti
Foto

Pro zajimavost, co se tyce jinych zemi ... treba v Kanade maji ty dva mesice prazdnin neplacene a mohou si zazadat o podporu v nezamestnanosti .. povinnost dovzdelavat se maji samozrejme prubezne po cely skolni rok, atd ...... neni mi jasne, co jste chtel sdelit svou otazkou o jinych zemich

1 0
možnosti
VS

Českému školství škodí lidi jako vy. Váš článek je ubohý a přímo z něj tryská vaše totální nevědomost. A mám  otázku: Ty prázdniny jak jsou v současné podobě si vydupali učitelé?

10 1
možnosti
Foto

A oni si snad chteji vydupat zmenu?? Nebo se snazi aby se jejich obraz ve spolecnosti a predstava o jejich praci stala obecne znamejsi, kdyz mate pocit, ze autor a jemu podobni trpi nevedomosti?

1 2
možnosti
ZH

Teda já jsem Vás měl za jednoho z těch dobrých blogerů. Už nemám!

Píšete hlouposti o povolání, které evidentně neznáte, jen Vám nějak utkvěly ze školy ty 2 měsíce prázdnin. Ale oni to nejsou 2 měsíce víte, a když si vzpomenu, kolik otec strávil za život času na mimoškolních aktivitách, zadarmo! Jak jsme mu k 70tinám kupovali nový počítač s tiskárnou, aby si mohl dělat přípravy na technologii, protože za něj prostě nebyla náhrada, táhnul to ještě 2 roky a chtěl kluky seznamovat s novinkama. je mi z Vás zle. Jednou se na to kantoři vyprdnou a může si každej vzít dovolenou 10 měsíců a učit své ratolesti sám. Já bych to za ty prachy nedělal ani náhodou, Vy jo?

13 1
možnosti
Foto

Kazdy dela to, na co ma nebo to, co ho bavi ... nemam pocit, ze v CR obecne vetsinu ucitelu prace bavi ... odjakziva byla "pajda" takovou tou vejskou zadarmo, kam sli z 90% ti, co by nemeli jinde sanci ...problem s uciteli u nas lezi trochu jinde ;-)

0 4
možnosti
Foto

K73a54r53e49l 71M68á20d28l72e

12. 8. 2014 20:12

V mém poněkud chaotickém životopisu by se dal najít i rok, kdy jsem byl družinářem na ZŠ Táborská v Nuslích. 

Nejsem tedy přímo povolán k tomu, abych s Vámi polemizoval - to jistě lépe zvládnou jiní - jen chci napsat, že ode mne karma v žádném případku. Jen chci dodat, že jsem dělal v různých oborech a právě práce ve škole mi přijde psychicky nejnáročnější.

(Schválně píšu práce "ve škole" a ne práce "s dětmi", protože jsem asi 15 let vedl turistický oddíl, což bylo něco úplně jiného a naprosto pozitivního.)

6 0
možnosti
PV

Autore, když odhlédnu od toho, že nemáte potuchy o čem píšete, zkuste mi odpovědět na jednu prostou otázku: koho by ten učitel o prázdninách učil, když ve škole nejsou děti? Díky za odpověď.

5 0
možnosti
Foto

A co treba sebe? ... nikde ve svete nejsou ucitele tak zvyhodneni a tak relativne dobre placeni .. uplne vidim, jak vas ted tato veta rozesmala .. ale mne to smesne nepripada, spise smutne

1 4
možnosti

Tyto názory mě velice mrzí. Osobně se snažím nehodnotit to, do čeho nevidím nebo co jsem si nezkusila. Radím to i Vám. Mám teď také "dva měsíce prázdnin", ale opravdovou dovolenou jsem měla pouze dva týdny. Zbylé dny si připravuji materiály pro další školní rok, připravuji si maturitní otázky, spravuji své webové stránky pro žáky jako podporu výuky, dělám výukové programy, které si žáci mohou stáhnout, vyrábím a tisknu si doma ze svých vlastních zdrojů výukové plakáty, jelikož na ně nejsou peníze a samozřejmě se také účastním výukových kurzů, které si většinou platím ze svého a účastním se jich během své dovolené. Bohužel těch kvalitních kurzů ubývá, protože na ně také nejsou peníze a tak se ruší. Nevím, kde jste přišel k takovým závěrům, které prezentujete, asi "znáte" nějakého toho kantora a "víte", že se doma určitě fláká.Nesuďte podle sebe a neházejte všechny kantory do jednoho pytle. Hodnoťte jen to, co jste si sám zkusil.Rv

6 0
možnosti
PV

Článek je velmi špatný, ale když se podíváte na diskuzi, je to příjemný pohled.:-) Lidé chápou, že to s našimi dětmi není ani za mák jednoduché.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...