Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P56a16v36e62l 34M42a94c86h

6. 4. 2015 3:58

Kdyz se vam to pane Baloun tak zajida a vsechno mozne nelibi, tak proc nejdete nekam jinam? Treba k Putinovi do Ruska, abyste zase mohl byt na neco hrdy. Cim drive pujdete tim lepe pro republiku. Opravdu.

0 0
možnosti
OP

K tématu si dovolím říci, že změny, které prožíváme, a které sebou přinášejí spoustu negativ pojmenovaných v článku, souvisí spíše s globalizací, která vše ralativizuje, upřednostňuje se zisk za jakoukoliv cenu a systematicky se potlačují morální hodnoty. V žádné zemi není lépe, jen v každé zemi jsou trochu jiné trable :-)

0 0
možnosti
PR

No kolego na svou zem jsem hrdy ale za vas se stydim.

1 1
možnosti
VS

Hrdý být můžete  - má druhá část věty za cíl autorovi dát najevo, co si má nebo nemá o zemi, kde se narodil, myslet?

0 0
možnosti
Foto

Klidně odpovím na otázku "co jsem dal téhle zemi a co jí dávám". Pracuji a stát ze mě má daně. Nikdy jsem nečerpal žádné dávky. Protože mám obě ruce zdravé. Nekoumám jaké díry jsou v zákonech, abych se mohl přiživit. Vždycky jsem dokázal rodinu uživit. Nekradu a nepodvádím, trestaný nejsem. Mám tři děti,kterým dávám - alepoň doufám - řádný příklad k životu. Rodina je pro mě vším. Nikomu nic nedlužím a snažím se pomáhat těm, co na ně stát kašle. Co jste dokázali vy, co mě kritizujete? Pokud alespoň to samé, co já pak ke kritice nemám výhrad. Pokud ale ne, bylo by potřeba si zamést před vlastním prahem. Pokrytců je tehle stát plný. Odešli dvě skupiny lidí. Jednu k tomu dohnaly trestné činy a obava z následků a druhou skupinu lidí k tomu dovedl stav společnosti, která se za posledních 25 let skutečně dokázala prosadit vším, co za komunistů ani nešlo.... Kam patříte Vy? Moje děti se můžou svobodně rozhodnout, kde budou chtít žít. Otázkou jen je, jestli pro slušné lidi v téhle zemi ještě je nějaké místo. Zatím to tak skvěle nevypadá. [>-]

3 0
možnosti
RN

Z vašeho článku je mi smutno. Píšete jen o tom, jak málo Vám tato země dala a jací hajzlové se v ní objevili a za koho, či za co, jsou skryti. Otázka by ale neměla být, co vám tato země dala, ale co jste dal Vy jí, aby byla lepší a ne taková, jakou je? To jsem se ve Vašem článku nedočetl. Pokud Vy a mnozí další jen čekají na to, co jim tato země dá, pak nebude škoda, když z této země odejdou. Musíme se naučit dávat a budovat, hledat příležitosti a dávat motivaci. Pak bude tato země lepší a budeme na ni moci být hrdí.

5 1
možnosti
Foto

"Neptej se, co může udělat tvá zem pro tebe. Ptej se, co ty můžeš udělat pro svoji zem." - J.F.Kennedy

5 0
možnosti
Foto

V určitých časových intervalech a v dějinných zlomech si to může říci i příslušník jiného národa. Fakt, nejsme vyjímkou. Navíc, je to subjektivní.

0 0
možnosti
Foto

Máte to, autore, dosti pateticky zmatené. Kromě jiného mě zaujala tato Vaše, z časového i věcného hlediska, zcela nesmyslná věta:

"po Havlovi, ať byl - jaký byl, chopil kapitalistického kormidla jeho následovník, který rozdal všechno pár jedincům".

To je tedy hodně mimo.

1 0
možnosti
VK

Já se jako Čech stydím za Balouna.

4 0
možnosti
Foto

Helemese, že bychom spolu jednou také souhlasili?

0 0
možnosti
KK

Pane Aleši Baloune,nevím zda-li jste napsal svůj pěíspěvek upřímě, nebo na objednávku.Obojí je možné, ale v každém případě zasloužíte jen opovržení.Vaše malověrné hlouposti, které zde píšete, pramení z neznalosti dějin vlastního národa nebo je to úmysl?Vy a mnozí další v této zemi si myslí, že dějiny českého národa začaly vznikem Československa.Opak je pravdou, vznikem Československa, nastala pro český národ doba pološera.Nebudu se to rozepisovat o českém státě za doby přemyslovské, ani lucemburské.Počátek úpadku českého národa nese rok 1526 L.P. a smrt krále Ludvíka u Moháče.Následoval nástup rodu habsburského na český trůn a plíživá germanizace.Pražská defenestrace byla jen pouhým vzepětím českého ducha, aby vzápětí na Bíle Hoře a popravou 27 českých pánů nastala pro český národ doba temna.Konfiskace a vyhánění do exilu českých elit nebrala konce.Do toho všeevropská 30-ti letá válka, která stála životy více než 30% českého obyvatelstva.Vinou slabosti Rakouska, přišlo české království o Slezko a germanizační tlak zesílil.Vždyť na počátku 19.století všechna větší města v Čechách a vzláště na Moravě byla z valné části poněmčena a v Praze jste se česky pomalu nedomluvil.Ohromným úsílým miliónů našich předků v průběhu 19.století vstal český národ z popele.České školství se povzneslo na evropskou úroveň, o hudbě ani nemluvě.Technická vzdělanost a um našich předků učinily z českých zemí nejvyspělejší část monarchie.Po 1.světové válce přišel Masaryk se svým čechoslovakismem a zlomil tím duši českého národa.Hitler to "vylepšil" a komunisti dílo dokonali.Po vzniku České republiky v roce 1993 se tato měla obrátit ke kořenům národního obrození a ne k čechoslovakismu.Klaus měl tímto směrem namířeno, ale Havel to zlikvidoval.Ještě Nečas se alespoň trochu snažil o určitou svébytnost, ale komediant Ištván za podpory EÚ /Německa/ i tento chabý výhonek v zárodku zlikvidoval.Bohužel za přispění takových malověrných nevlastenců jako jste Vy.Styďte se.

5 1
možnosti
Foto

Před bitvou na Bílé Hoře k nám přicházejí Jezuité, kteří zakládají školy a učí naše děti  v českém jazyce. Podmínkou pro Jezuity u nás byla dokonalá znalost češtiny.  Většina popravených českých pánů neuměla česky.  Rakousko nás nikdy násilně neponěmčovalo. Pouze byl ustanoven zákon a úředním jazyce a to jazyce Německém.Bylo to nutné, aby se v takovém soustátí bylo možné domluvit.  Na venkově  se i v 19 století mluvilo jenom česky.   Popravou českých pánů nenastala žádná doba temna. O tom světčí stavební ruch u nás. Výstavba barokních kostelů, zámků, parků.  Vznikají divadelní hry.  Na národní divadlo přispěly velkou částkou Habsburkové. 90 procent divadel u nás vznikla v době Rakouska. Stejně tak základ  silnic, železnic, průmyslu byl položen v této době Na náklady Habsburků byl opraven pražský hrad. Tak by se dalo pokračovat.

3 0
možnosti

jojo, lidi, co zavírali oči před zvěrstvy komoušů, se tehdy nestyděli... že jste se svým "sociálním cítěním", co jste údajně měl, nebojoval za slušný život těch, co postihla komunistická zloba a oni by bez podpory rodiny umřeli hlady (na rozdíl ode dneška, kdy každý, kdo má zájem, dostane takové sociální dávky, které stačí na bezproblémové přežití)?  Za lidi mlácené estébáky a zavíráne do vězení pro jiný politický názor? Protožo se o takových věcech věcech psát nesmělo, bylo pohodlné zavírat oči, nic nevědět a "být hrdý" - fuj!

Já jsem na svou vlast hrdá... byť jsem se narodila doprostřed komunistické totality, díky rodičům a prarodičům jsem byla hrdá na Československo - prvorepublikové demokratické Československo, stejně jako jsem se styděla ta to komoušské, ve kterém jsem 30 let žila...A dneska miluju svou vlast - protože část politiků,co mi vadí, nejsou tím, co vlast tvoří - tím je její minulost, její hrdinové minulí i současní, co, na co můžeme být hrdí - a je toho i dnes docela dost. A k vlastnectví jsme vychovala jak své děti, tak dnes i svá vnoučata...pokud lidé z rodin, kteří ke své vlasti nic necítí, nestyděli se za komouše, ale stydí se dnešní, by´t nedokonalou demokracii, odsud odejdou, myslím, že o nic nepřijdeme - ať si jdou

10 0
možnosti
Foto

AD: Sylva Šporková

Naprotstý souhlasR^R^R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...