Budoucí prezident - image nebo charisma?

Když špinavého vepříka umyjete a vyšňoříte, bude lepší, než když uvidíte osobnost v obyčejném oblečení?

Stavět - notabene u nás – do popředí kandidátských vlastností budoucího prezidenta styl jeho šatníku považuji za stupiditu. Budoucí prezident má být osobnost i v montérkách. Nažehleného a namyšleného, samolibého poloboha už bylo dost. Myšlenku, že šaty dělají člověka naši vrcholoví politici už dávno přetvořili do nepoužitelného příměru, jako většinu toho, co se jim dostalo do rukou. Vezměte si nažehleného, současného litoměřického VIP vězně.  Značkové obleky a pod nimi? Co takový velký „M“, dnes stále nebo opět „toskánský švihák lázeňský“? Přehlídka ryzích charakterů, oblečených do vybraných oděvů, šitých po celé světě z nich při jediném otevření pusy dělá „opravdovou reprezentaci státu“.  Pak jsou tu tací, kteří jsou se svým oblečením a charakterem v souladu. Třeba paní Miroslava Němcová.

Oč milejší mi bude obyčejný člověk, který zůstane alespoň trochu svůj, ne proto, že si ho zvolí obyčejní lidé, ale proto, že nemá potřebu si na něco hrát. Z exprezidenta Havla, ať už byl jakýkkoliv před tím, než se prezidentem stal, charisma zářilo, i když byl v manšestrácích a svetru.  Samolibost nynějšího prezidenta ČR z něj sálá, i když je v tenisovém nebo lyžařském oblečku.  

Jenže – kde obyčejný člověk vezme peníze na prezidentskou kampaň?  Ne každému slušnému a známému člověku na jeho soukromém účtu přebývá 50 milionů.

Zkrátka zase hrozí to, že hlavou státu bude někdo, kdo pod kvalitním oblečením bude zase jen „ryzí charakter“ většinové politické scény. Naštěstí se dnes už věznění, jako přípravka na prezidentskou karieru, nebere .

P.S. Alespoň v to doufám…      

http://ona.idnes.cz/kandidati-na-prezidenta-modni-policie-d8n-/styl.aspx?c=A120720_125153_styl_sck

Autor: Aleš Baloun | úterý 24.7.2012 7:00 | karma článku: 7,21 | přečteno: 580x