Budou české školy plodit nové, malé Klause?

Klaus má pochybnosti o kvalitě českých škol. A co kvality pana Klause? O těch pochybnosti nejsou?

Václav Klaus bude radit ministru školství Chládkovi, jak na české školství. Už mu patrně nestačí radit ekonomům světa, ekologům, politikům a hlavám různých států. Je potřeba zasít semínko svých pravd do mladších hlav.

Začíná to připomínat paní BOBO, tedy Bobošíkovou. Když se neuchytila tady, rychle si našla další příležitost támhle. Úžasný záběr problematiky tyhle dvě osobnosti spojuje. Zejména v bodech, jakými jsou osobní pocity nedoceněnosti, přemrštěná sebedůvěra ve vlastní neochvějnou dokonalost, spolu s pocity, že je potřeba rozdávat myšlenky a osobní moudra dál.   

Co na tom, že svět se vyvíjí a mění? Třeba jim pan Klaus vysvětlí, proč pustil vězně na svobodu a dopustil, aby zločinci nebyli potrestáni. Čímž přispěje mladým lidem ve výchově k nepoctivosti, sobectví, narcismu a dalším skvělým vlastnostem, kterými stále oplývá. Ovšem při představě, že bude apelovat na růst nových Viktorů Kožených, Mrázků, Krejčířů a dalším desítkám mafiánů, kterým dal křídla a ukázal cestu, se mi otvírá v kapse ona pomyslná kudla.

Je jen neuvěřitelné, že ačkoliv je obecně známý svými názory a činy, najde se někdo, kdo je ochotný mu naslouchat a ještě to zprostředkovat do výchovy mladých lidí.

P.S. Možná je to historicky dané. Byly Husákovy děti a teď budou i Klausovy děti.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Baloun | pátek 31.10.2014 7:30 | karma článku: 19,79 | přečteno: 729x