Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

bakules

19. 6. 2012 9:51
když se ve vašem článku objeví slovo

slaboduchost tak mě to pobaví,Zkuste si někde najít co jsou jak se dělají a s čím počítjí bankovní strestesty.To prostudujte a pak si možná ušetříte psaní blábolů.

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 6. 2012 8:55
Přesněji řečeno

Ono stačí když vypukne hysterie  a lidé si půjdou ty peníze hromadně vybírat. Run na banku nepřežije žádná, banka. To pak nemusí jít o 30%,ale třeba jen o 5% nebo i méně, v podstatě jen do okamžiku kdy na pobočkách dojdou hotové peníze a kvůli tomu se zavřou. A ráno  už se je neodváží otevřít, protože to už by si je pak přišli vybrat všichni klienti. Nemluvě o tom že už by se jim tam přes noc (přes ebanking) nahromadily příkazy k převodu peněz do jiné, zatím bezpečné banky. A žádná banka nemá tolik volných prostředků aby mohla vyplatit většinu svých vkladů, protože už je dávno nemá (a kéž by byly pouze zapůjčeny v dlouhodobých lokálních  půjčkách, a ne utopeny třeba v řeckých dluhopisech nebo virtuálních bankovních operacích). Veskrze celé bankovnictví je založeno na důvěře, že si všichni lidé své peníze nikdy vybrat nepůjdou...Ale Evropa už dáno tancuje ekonomický tanec nad propastí,....

0 0
možnosti
H

Halfunx

19. 6. 2012 7:15
Bod zlomu

Podle mě se testuje bod zlomu. To je to co musí nastat za vnější a vnitřní podmínky aby banka (firma) šla do kopru. Vlivů je dost a některé mohou působit současně, proto to není jednoduché, ale matematicky lze najít řešení.

Do médií se pustí že vše vyhovuje, protože odborníci usoudí, že dosažení bodu zlomu je málo pravděpodobné. Nemůžete doufat, že banky řeknou za jakých podmínek to s nimi sekne.

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

19. 6. 2012 7:04
věřím

ty bankovní domy jsou stavěny festovně. Akorát jim budou chybět peníze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...