Ale-ale, kdo pak se nám to probudil? Do růžova vyspinkaný „Brusel“?

Tak podle komise EU je asi potřeba něco začít dělat. Že by COVID-19 dorazil do Bruselu? To vypadá, že náš Absurdistán bude páchat cosi pro „dobro občanů EU“.

Uzavře prý asi vnější hranici EU! No, čemu to má pomoci? Virus je uvnitř, tak že by to byla obava, aby z Evropy nelegálně nevycestoval? Aby nás ve světě nepomluvili, že jim posíláme nákazu…

Možná že US prezident oslovil nějakou dobrou duši v Europarlamentu nebo někomu zrušili „pracovní cestu“ do Ameriky a tu náhle v Bruselu zazvonil COVID-19 budíček.

Jak se tím opět ukazuje, k čemu ten slavný EU cirkus vlastně je. Každý stát uvnitř EU si musel sám udělat pravidla a teď muže očekávat od evropské komise výtku, že se chová nekolektivně. To je fatální selhání, za které by slavná EU měla jít „od válu“, protože tenhle mač už poměrně vysoko na body prohrává.

Teď se opravdu ukáže, k čemu je potřeba mít Europarlament. Krize není za dveřmi, krize je tady a plány Bruselu nejsou ani evakuační. Až se ekonomika zastaví, bude každý stát v tom sám za sebe a začne boj o přežití. Bez ohledu na Brusel. Protože „zelená cesta“ bude největší brzdou obnovy hospodářství a kdo bude čekat na zahřmění z Bruselu, padne.

Lidé zcela určitě vlivem následků pandemie zchudnou a začnou výrazně šetřit, protože nikdo nebude mít jistotu, že se situace za rok nebude opakovat. Nastartovat ekonomiku po „vyléčení“ nebude mít kdo. Ceny zboží stoupají, stoupnou i ceny služeb. E-mobilita nefungovala před virem a po něm to bude jen horší. K čemu budou bruselské regulace?

Co udělá EU, když nebude poptávka? Až evropské státy (myšleno ty, které hospodařily dosud v černých číslech) omezí nebo zastaví přispívání do evropské kasy? Má pro tenhle velmi reálný scénář Brusel nějaký plán? Nejspíš ne, tenhle budík ještě nezazvonil. U kormidla nikdo nestojí, ale loď už pluje. Tak – šťastnou plavbu TitaEUniku. Členské státy už jsou ve svých záchranných člunech. Ne všechny jsou už na vodě a odplouvají, ale snad to všichni stihnou.

Lodní zvon poprvé lehce zabimbal budíček…  Komu a k čemu? Že by měly krysy opustit loď? 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Baloun | úterý 17.3.2020 19:01 | karma článku: 38,70 | přečteno: 1440x