Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Světlonoš_v05

9. 5. 2012 14:39
taky jsem se s tím na pumpách několikrát setkal

a abych řekl pravdu, tak mne to docela obtěžuje. Je zákonnou povinností prodávajícího mi ten doklad dát, tak nechápu proč mne obtěžuje. Nejraději bych na ně vždycky poslal nějaký finančák. Já platím taky daně poctivě

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

9. 5. 2012 13:32
Souhlas, máte karmu, jen pár drobností

1/ pumpy mají registrační pokladny a musí jim sedět počet litrů dovezených cisternou a vyčerpaných řidiči. Tam se těžko schová 1323 prodaných nezdaněných litrů, když cisterna jich přiveze 25 000.

2/ řemeslník obvykle vede i sklad, případně odebírá u stále stejných dodavatelů - finančák obvykle šmejdí po inventurách a u dodavatelů si zjišťuje, co všechno nakoupil. A potom běda, když se mu ten materiál neobjeví v zakázkách.

3/ Výtečníci mezi osvč občas vedou několik číselných řad účtenek, podle knihy jízd neujedou s firemním autem ani kilometr soukromě, vyplatí si takovou odměnu, že hospodářský výsledek je 0,00nic (z něj se počítá daň), atp.....

.

Bohužel v tomto státě může opakovaně podnikat kdejaký podvodník přichycený při šizení na daních (za úmyslné a významné krácení daní je normálně kriminál natvrdo, jenže po odpykání trestu může dotyčný opět začít podnikat).

0 0
možnosti
DK

Danny05

9. 5. 2012 13:46
Re: Souhlas, máte karmu, jen pár drobností

Jen technicka - OSVC si nemuze sama sobe vyplatit odmenu a snizit si o to svuj danovy zaklad... K te nule se dopracuji vetsinou zcela jinymi zpusoby...

0 0
možnosti

oldiess

9. 5. 2012 11:34
tak myslím, že od té doby co se dá natankovat i voda

si u pumpy už doklad bere každej, jak jinak pak žádat odškodnění?

0 0
možnosti
MK

sisemen

9. 5. 2012 9:52
Škoda každé koruny,

která se zbyteřčně dostane Kalouskovi do rukou ... stejně by ji daroval svým kamarádíčkům prostřednictvím státní zakázky ...

Kolikrát je ten "papír tou hranicí, kdy se vyplatí "podnikat" či nevyplatí. Pokud živnostník na daních odvede více, než je jeho "zisk", tak to může rovnou zavřít a jít se přihlásit na ÚP. Stát na něj sice "vyzraje", ale bude mu muset platit podporu či sociální dávky.

Otázkou je, co je z celospolečenského hlediska lepší - zda-li přimhouřit oko nad drobnými daňovými prohřešky, ale být rádi, že se OSVČ dokáže sama o sebe postarat, že se živí vlastní "poctivou" prací a nevysává státní rozpočet, nebo postupovat striktně podle "kvalitních" zákonů a zvýšit nezaměstnanost o (možná) 50% ... a naštvat spoustu lidí.

1 0
možnosti
DK

Danny05

9. 5. 2012 11:02
Re: Škoda každé koruny,

Neumim si tedy predstavit pripad, kdy by zivnostnik odvedl na danich vic, nez je jeho zisk - dane preci predstavuji urcitou cast zisku, kterou je kazdy, kdo dosahuje prijmu podlehajicich dani z prijmu.

I pres stedrost soucasnych vydajovych pausalu je problem, jak pise autor, v nepriznavani prijmu - to uz je takovy dnesni standard a forma "optimalizace" danoveho zatizeni. Toto by vsak melo byt tvrde postihovano, nebot celkove se o zadne "drobne" nejedna. U jednotlivcu jsou to treba desetitisice, pronasobte si to nekolika stovkama tisic subjetku a jste na desitkach miliardach danovych uniku. A netyka se to jen OSVC, ale i mensich spolecnosti...

0 0
možnosti
2

231/4

9. 5. 2012 8:45
Ať ty svoje teorie zkusí jednou zrealizovat.

Úspěšný bude jen do první kontroly z finančáku.

0 0
možnosti
PK

bakules

9. 5. 2012 8:55
Re: Ať ty svoje teorie zkusí jednou zrealizovat.

když on si ten jeho nemysl přečtou lidi který tomu snad i uvěří a to je to co mě vadí.Ten kdo to zná si jen o autorově inteligenci udělá obrázek.

1 0
možnosti
PK

bakules

9. 5. 2012 8:39
vážený odboráři

píšete naprosté bludy svědčící bud o naprosté ignoranci nebo spíše zlé vůli.Pokus o edukaci bude u odboráře zřejmě márný ale zkuste se třeba zamyslet nad tím že obchodník zboží musí nakoupit.A to prakticky nelze bez dokladu...tudíž ho má na skladě a pokud ho s dokladem neprodá...zůstáva zboží naskladněno.Takže zboží nezmizí,maximálně ho muže posunout někomu jinému který to už muže dát do nákladů.Je s tím velká práce a potřeba i trochu fištronu,takže nic pro vás.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

9. 5. 2012 8:02
Jak bylo již v diskusi zmíněno,

je to další díl na téma "podnikatel=zloděj". Na druhou stranu již skutečnost, že soudruh odborář vůbec připustí, že "obyčejný člověk" má na tom také svůj podíl, je nečekaný úspěch.

Je samozřejmě nesmyslný předpoklad, že každý nevytištěný doklad znamená storno příjmů (třeba u té pumpy, kde je to stejně namarkováno na kase a tedy v celkových součtech tržeb), na druhou pokud někdo nabídne "slevu" bez papírů, tak ta "sleva" musí mít nějaký důvod.

V této souvislosti mne spíše překvapuje, jak snadno se člověk vzdává šance případné reklamace, protože co chcete reklamovat, když s vlastně nic "neudálo", že?:-/

1 0
možnosti
P

Pietrolini

9. 5. 2012 7:42
V podstatě jde o další díl seriálu "Co podnikatel-to zloděj"

tentokrát díl. 546.

Autorova nenávist k lidem s živnostenským listem je všeobecně známá.

Ale- bohužel s postupem u řemeslníků lze obecně vzato souhlasit. U benzínek je to zneužívání dokladů sice možné,dokonce i pravděpodobné,ale že by to byl takový kolotoč,to už by byla fakt schizofrenie. ;-)

Shrnu to : je bez diskuse,že se to děje,ale to neznamená,že to dělá každý podnikatel. A už vůbec ne se všemi "nevyzvednutými" daňovými doklady. To už pak je jen matení lidí a odborářská demagogie. ;-)

1 0
možnosti
BMZ

Bijec modrých zlodějů

9. 5. 2012 7:58
Re: V podstatě jde o další díl seriálu

"Co podnikatel - to zloděj" ... zatím mě nikdo nepřesvědčil o opaku ;-€;-(

0 0
možnosti
BMZ

Bijec modrých zlodějů

9. 5. 2012 7:39
Pane Baloun, musíte se ještě hodně učit ....

;-(Rv!!

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

9. 5. 2012 7:30
Nic jsi nedal - nic nedostaneš

Platil jsi jak mourovatej - taky nic nedostaneš.!!

Tam to začíná, ne u těch dokladů, autore!

1 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...