Rychlé večeře

Ráda se s vámi podělím o tři recepty na velmi rychlé, ale přesto výborné večeře.

Pestrá směs na pánvi

1 sáček rýže ve varných sáčcích

100 g těstovin (vrtulky, kolínka, široké nudle aj.)

2 lžíce rostlinného tuku

100 g cibule

100 g červených paprik

200 g uzeniny (párek, salám, měkčí klobáska)

1 malá konzerva bílých fazolí (400 gs nálevem)

100 g pórku

sůl, pepř, karí koření

Rýži a těstoviny uvařit ve slané vodě dle návodu a scedit. Na tuku zpěnit na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidat na nudličky nakrájenou papriku, orestovat, vložit nakrájenou uzeninu a fazole bez nálevu, prohřát, přidat na kolečka nakrájený pórek, sůl, pepř, špetku karí koření, uvařenou rýži a těstoviny. Vše promíchat a za nízké teploty jen prohřát.

Příloha: hlávkový salát, zeleninový salát.

 

 

Farmářské fazole s uzeninou

40 g slaniny

100 g cibule

2 stružky česneku

300 g uzeniny (klobása, párek, salám)

1 lžička mleté papriky

100 ml vody

300 g sterilovaného leča

400 g sterilovaných fazolí

6 lžic kečupu

sůl, pepř

Na rozškvařené slanině zpěnit nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidat nakrájenou uzeninu, orestovat, zaprášit paprikou, zpěnit a zastříknout vodou. Vložit lečo, fazole bez nálevu, kečup, sůl, pepř a chvíli podusit.

Příloha: chléb, pečivo.

 

Sýrová roláda se šunkou a křenem

50 g másla

200 g sýra Lučina

80 g šunky (šunkového salámu – dávám víc)

1 lžíce strouhaného křenu

špetka soli

150 g plátkového sýra (dávám 3-4 balení sýra)

Plátky sýra rozložit na silnější alobal, který dáme na plech a trochu celý potřeme olejem Dát na chvíli do trouby rozehřáté na100 °Ca nechat spojit. Vyndat a nechat úplně vychladnou a pomalu oddělit od alobalu (ale nechat ho tam).

Máslo utřít s Lučinou, přidat jemně nasekanou šunku, strouhaný křen, špetku soli a vše promíchat. Směsí potřít plátky sýra, zatočit v roládu a zabalit do alobalu. Utáhnout a dát do ledničky ztuhnout. Krájet nožem na šikmé plátky a podávat s pečivem.      

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Pekařová | čtvrtek 18.9.2014 5:00 | karma článku: 0 | přečteno: 36x
  • Další články autora

Alena Pekařová

Jak ekologicky na mšice.

10.4.2015 v 6:00 | Karma: 15,10

Alena Pekařová

Ostrov

2.4.2015 v 1:00 | Karma: 9,06

Alena Pekařová

Už je to tady!!!

12.3.2015 v 10:28 | Karma: 15,05

Alena Pekařová

Za komunistů bylo líp?

6.3.2015 v 16:40 | Karma: 31,07