- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
2 dkg másla
1 vejce
5 dkg měkkého tvarohu
¼ kg hrubé mouky
sůl – trochu
1/8 l mléka
V míse umíchat máslo, vejce, tvaroh. Přidat mléko, mouku, sůl. Vypracovat dost tuhé těsto, na vále rozválet a vykrajovat čtverečky. Zabalovat vybrané ovoce. Vařit 10 minut v trochu osolené vodě. Jsou hotové, když vyplavou nahoru.
Já si již tedy po letech vaření těchto knedlíků našla zlepšovák. Těstem se nevyvaluji, odkrajuji si z něj malé části, které si trochu na pomoučeném prkénku rozplácnu na placičky a hned do nich zabaluji ovoce. Vždy si jich udělám tolik, kolik se jich vejde na to prkénko, na každou placičku dám ovoce a postupně je zabaluji.
Z dvojí dávky je těch knedlíků více než 30. Záleží však na síle těsta.
Knedlíky sypeme tvarohem, cukrem a poléváme rozpuštěným máslem. Jen při použití jablek, použijeme místo tvarohu skořici.
Dobrou chuť!
Další články autora |