Psí záhada

Ten článek v magazínu „Víkend“, mě zaujal natolik, že jsem v paměti pátrala, zda jsem něco takového také nezažila. 

V podstatě se zde psalo, že pes pozná nemoc svého pána a chová se pak natolik divně, že donutí jít páníčka k doktorovi a tím mu snad i zachrání život. Není to pravděpodobně u každé rasy, ale je to velmi časté a „nevysvětlitelné schopnosti psů“ jsou zaznamenány a zkoumány.

 

Píše se zde nejen o psích schopnostech rozeznat různé nemoci, ale i o tom, že psi dlouho dopředu cítí, že se již vrací jejich pán, dokážou naleznout cestu zpět i z míst, kde předtím nikdy nebyli, překonat obrovské vzdálenosti, mají předtuchy, umějí upozornit na blížící se zemětřesení či jinou přírodní katastrofu, poznají rakovinu, blížící se epileptický záchvat a jiné nemoci.

 

Co jsem se však nikde nedočetla, a přesto jsem to u psa zaregistrovala, je schopnost vidět neviditelné.

 

Osobně jsem se s touto psí záhadou setkala u půlročního štěněte chodského psa.

Tato psí holčička vesele běhala po zahradě za hozeným balónkem a ještě veseleji ho nosila zpět. Najednou se zarazila a začala štěkat na jedno konkrétní místo, přes které před tím již několikrát a bez problémů přeběhla. To místo se jí najednou tak strašně nelíbilo, že na něj nejen štěkala a vrčela, ale ona se ho dokonce bála a obloukem se mu začala vyhýbat. Schválně hozený balónek do tohoto místa, zůstal bez povšimnutí a ona za ním do toho prostoru nešla. Stále ho obcházela, dokonce i větším obloukem, a štěkala na něj se staženým ocasem.

Její oblíbená hračka, bez které nedala ani ránu, zůstala ležet v té neviditelné bariéře, do které se evidentně bála vstoupit.

Tento jev trval asi deset minut, pak zřejmě pominul a psí holčička si zase všude vesele běhala, tak jako dřív.

 

A teď mi řekněte,…co to bylo, co ji tak vyděsilo?

Duch? Neviditelný mimozemšťan typu Terminátor? Nějaké, nám dosud neznámé, přírodní síly? Elektromagnetické vlny?  Či co?

Co může být neviditelné lidem a přitom viditelné zvířatům? Jsme již tak vzdáleni přírodě, že jí už nerozumíme a neumíme v ní číst? Budeme čím dál, tím víc, odkázáni na schopnosti a předvídaní psů a jiných zvířat? Proč se člověk stal tak zranitelným a nedokonalým?

Co když je to záměr. Záměr přírodních sil a další vývojový posun, že se člověk od přírody čím dál, tím víc, vzdaluje a přestává jí rozumět.

Co když nás ještě čeká nějaké nepříjemné překvapení!!!    

Autor: Alena Pekařová | pondělí 2.3.2015 14:45 | karma článku: 14,31 | přečteno: 518x
  • Další články autora

Alena Pekařová

Jak ekologicky na mšice.

10.4.2015 v 6:00 | Karma: 15,10

Alena Pekařová

Ostrov

2.4.2015 v 1:00 | Karma: 9,06

Alena Pekařová

Už je to tady!!!

12.3.2015 v 10:28 | Karma: 15,05

Alena Pekařová

Za komunistů bylo líp?

6.3.2015 v 16:40 | Karma: 31,07