Divný strom

Radim si koupil rekreační pobyt na chatě uprostřed lesa. Samota jak vyšitá, klid, příroda, krásné počasí. Co jiného si přát?  

Ale městský člověk ten klid dlouho nevydrží. Ani Radim nebyl jiný. Seděl na terase, díval se do lesa, který obepínal paseku, na níž stála chata.....a......nudil se. Číst ho dávno nebavilo, les ho dávno nezajímal, všudypřítomný klid dávno neoceňoval. Přinesl tedy z chaty rádio a pustil si své oblíbené country. Hráli přímo ukázkově a tak to zesílil. Občas se i přidal, případně si pískal do rytmu. Hned mu bylo veseleji. Tak na to vyzrál.

Každý den začínal country, pokračoval country a končil country.

 

Seděl tak již třetí den se svým rádiem a společně s rytmem se pokyvoval a podupával. Najednou ustal. Co to má znamenat?

 

Koukal, jak se mezi stromy v lese za pasekou, tam kde vykukovala nad ostatní jedna vysoká bříza, dělo něco, co odporovalo fyzikálním zákonům. To ta bříza. Ta dělala něco jiného, než ostatní stromy. Bylo bezvětří, lísteček se nehnul, ale ta bříza se kývala, jako v čerstvém větru.

 

Zvedl se, vypnul rádio a vydal se směrem ke kývajícímu se stromu. Věděl přesně, který to byl a jakým směrem se má dát, ale vstupem do lesa na něj ztratil výhled. Ten strom uviděl opět, až když vstoupil na malou paseku. Ale velká bříza stála, jako ostatní a ani se nehnula. Ani lísteček. Bylo přece bezvětří.

 

Vrátil se, ale nešlo mu to z hlavy. Nejhorší ze všeho bylo, že další dva následující dny se všechno znovu opakovalo. Bylo to navlas stejné. Vždycky se vydal k bříze a NIC, nehýbala se. Co to sakra znamená? Jak o tom přemýšlel, začal se dokonce i bát. Začal dokonce balit, rozhodnutý odjet a ukončit předčasně svou dovolenou. Zítra odjede!

 

Ten poslední den otevřel oči do větrného počasí. Vítr byl dost silný i na to, aby hýbal i silnými stromy. Konečně bude všechno v souladu s fyzikálními zákony, radoval se. Vyšel na terasu a podíval se na „svou“ břízu. STÁLA!!!

Všechno kolem se ohýbalo ve větru, ale ona stála, jako v největším bezvětří.

 

Již na nic nečekal. Vlítl do chaty, dobalil poslední věci a naházel všechno do auta. Při nastupování se mu zdálo, že uslyšel smích.

 

SMÍCH LESA!

Konečně vyhnal nežádoucího vetřelce a má zase ten svůj starý lesní klid.   

Autor: Alena Pekařová | středa 8.10.2014 5:00 | karma článku: 7,01 | přečteno: 433x
  • Další články autora

Alena Pekařová

Jak ekologicky na mšice.

10.4.2015 v 6:00 | Karma: 15,10

Alena Pekařová

Ostrov

2.4.2015 v 1:00 | Karma: 9,06

Alena Pekařová

Už je to tady!!!

12.3.2015 v 10:28 | Karma: 15,05

Alena Pekařová

Za komunistů bylo líp?

6.3.2015 v 16:40 | Karma: 31,07