Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G:

Gwendolyn :)

20. 6. 2012 19:53
Jen bych dala jmeno romanu do uvozovek, at to nemate

nahodne, ne zrovna vzdelane ctenare. A mozna bych ponechala puvodni jmena, tj. Catherine Parr a ne Katerina Parrova atd.

1 0
možnosti
AB

Alen!

21. 6. 2012 14:03
Re: Jen bych dala jmeno romanu do uvozovek, at to nemate

Co se týče jmen, přidržela jsem se překladu do češtiny, který konkrétně u této knížky spáchala Marta Bárová. Jinak i v encyklopediích a naučném slovníku se u historických osobností užívá českého ekvivalentu, ať už jde o Kateřinu Velikou, Kateřinu Medicejskou nebo Kateřinu Aragonskou, takže jsem nepovažovala za nutné překládat to zase zpátky do angličtiny.

Stran názvů knih snad každý chápe i bez úvozovek, jak se věci mají. Koho tahle problematika nezajímá, tak to stejně asi číst nebude. Mám to zbytečně moc dlouhé a pro nečtenáře suchopárné a nezajímavé.

Každopádně díky za názor a příspěvek do diskuze.R^

1 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

21. 6. 2012 16:13
Re: Jen bych dala jmeno romanu do uvozovek, at to nemate

Ale vubec ne, dlouhe to neni, Henry VIII. je vzdy zajimave tema, je vsak bohuzel pravda, ze toto neni zrovna horke tema na blogu Idnes. Ale je to osvezujici cist o necem jinem nez drathoviny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Mám ráda biografické romány, literaturu faktu, rajskou omáčku a taky třeba Járu Cimrmana nebo francouzskou zpěvačku Zaz. A protože Češi jsou národ "prosíravý" (řečeno slovy klasika), stále je a bude o čem psát.