Že chlapy zajímá ženská krása? No a co, taková je příroda, tak nekřičte

Odmítám postmoderní výmysly, že prý za to všechno mohou „předsudky“, „špatná výchova“ a „společností vnucené role“. Ty role nám „vnutila“ příroda a princip evoluce.

Stejně jako to, že většinou muž „dobývá“ ženu, naopak je to méně časté. I u jiných savců je běžné, že samci soupeří o samici a že každé pohlaví svůj protějšek láká jinými přednostmi.

Také je v přírodě mnohem běžnější, že o mláďata více pečuje matka, zejména v raném věku. A u zvířat, které nemají dar logického myšlení, nelze o nějakých „genderových stereotypech“ vůbec mluvit. Samozřejmě…, do přírody patří i odlišnosti, příroda nepaušalizuje, takže máme zženštilé muže, zmužštělé ženy, homosexuály, atd., atd, stejně jako do přírody patří to, že někdo je tlustý, někdo hubený, někdo hezký a jiný ošklivý.

Ale je nesmysl plísnit většinové a přirozené pohlavně podmíněné chování mužů a žen jen proto, že existují menšiny, jejichž chování matička příroda nastavila trochu jinak. Proč např. v podstatě nejsou mužské soutěže krásy? Protože ženy mužská krása natolik nezajímá, jako je tomu naopak, nikoli proto, že muži jsou „sexisti“. Proč se většina holek nechává „sbalit“, místo aby sama někoho aktivně „balila“? Je to snad vina „sexistických“ mužů, nebo samotných žen, resp. Opět matičky přírody, která je takto „naprogramovala“?

Proč se ženy krášlí a často se spoře oblékají, pokud je uráží, že po jejich vnadách muži tak pasou? Protože jim to ve skutečnosti nevadí, naopak, využívají svých přirozených možností, jak muže zaujmout.

Proto se domnívám, že feministky, které tak nesnášejí mužský obdiv ke krásným ženám, budou asi nějaké zamindrákované, závistivé a ne příliš vnadné „paničky“, jimž vadí, že v konkurenci neobstály tak, jak by si představovaly.

Jenže to bych stejně tak mohl já co by slepec vykřikovat, jak jsou ty ženský „těžký sexistky“, když si raději najdou vidícího, který je z pravidla lépe finančně zaopatří a pomůže s dětmi. To je také příroda – samice prostě hledá z pravidla silného samce, který zplodí geneticky kvalitní potomky a dobře se umí postarat o rodinu. Jenže se to děje podvědomě, na základě emocí a mozkové chemie, proto se např. často stane, že si nějaká holčina vezme ochlastu, protože jí imponuje, jak sebevědomě a „frajersky“ vystupuje, podobně jako se stává, že nějaký kluk si nabalí krasavici, s jejímž IQ to ovšem není nijak slavné.

Tak se, vážené genderové aktivistky, smiřte s přírodními zákony a nechtějte „poroučet větru, dešti“, to už tu jednou bylo a moc slavně to nedopadlo.

 

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 9.11.2017 16:05 | karma článku: 36,22 | přečteno: 1202x