Zákazy a regulace jako „všelék“ na problémy

Zakazují Uber, aby drazí pražští taxikáři nepřišli o kšeftíky, zakazují sdílené bydlení, aby měl úřední moloch vše pod kontrolou jako kdysi, cokoli alternativního je „podezřelé“ a musí se to potírat…

Jako před 1989 dlouhé vlasy u kluků nebo anglické názvy českých/slovenských kapel…, všechno zregulovat, ve školství také posedlost všechno sjednocovat podle univerzálního státního mustru…, kdo je proti, je „nebezpečný extremní živel“…, prostě "jak mi dupou králíci". :-(

Sdílené bydlení na pár dnů? Zakázat jako v Berlíně, tlačí Sdružení nájemníků

Plně chápu nespokojenost sousedů s nezodpovědnou částí krátkodobých pronajímatelů, kteří sami v těch bytech ani nebydlí, takže je jim jedno, zda tam turisti „dělají bugr“ nebo ne.

Ale místo, aby se postihovali jen nezodpovědní pronajímatelé, kteří v těch bytech ani nežijí, tak by to nejradši zarazili plošně i těm, kteří berou ohledy na ostatní, v daných bytech opravdu bydlí, tj. „sdílí je“ s přechodnými nájemníky, a chtějí poznat nové lidi. Stejně tak, místo aby se povinný rok školky zavedl jen pro děti, kterým nepřizpůsobiví či nedostatečně mentálně vybavení rodiče neumí zajistit pořádnou předškolní výchovu, tak se to "politicky korektně", ale hlavně ALIBISTICKY, napaří všem, aby ještě ubylo volných míst v už tak přeplněných školkách a zodpovědným rodičům přibyl další klacek pod nohama.

Nechcete zavést třeba pro všechny ovčánky jednotné uniformy, univerzální superpotraviny a normální jídla zakázat v zájmu dohledu velkého bratra nad našimi tukovými zásobami? Kdy budeme muset platit kartou i za párek v rohlíku na stánku a nebudeme moci ani hodit minci do klobouku pouličnímu hudebníkovi, protože hotovost bude zrušena v rámci „boje proti špinavým penězům? Nechcete třeba zavést pokutu tisíc euro za každé sprosté slovo, aby rodiče nekazili mládež a přenechali to státu, resp. nadnárodním producentům úpadkových filmů?

A co takhle konečně zakázat to líbání a mazlení se rodičů s dětmi (první porušení zákazu = odebrání dítěte viz Barnevernet…), aby byly děti citově deprivované a přibylo kšeftů různým „ziskovkám“, „profesionálním“ pěstounům a la Norsko a „progresívním“ dětským psychologům, kteří mazlení a pusinky odsuzují? Nebo nechcete třeba zavést zbrojní pas na stříkací pistolky a povolit řízení kamionů od šestnácti?

Ještě toho Orvela nebylo dost???

 

Autor: Adam Mikulášek | pondělí 17.4.2017 18:23 | karma článku: 36,19 | přečteno: 1098x