Zakáže Brusel „Brusel“?

Jde o nizozemský seriál na způsob amerického Domu z karet, mající ukázat, co se skutečně odehrává za zavřenými dveřmi evropských institucí.

„Místo intrikujícího politika Kevina Spaceyho bude v seriálu hrát prim ambiciózní obchodnice Johanna ter Steegeová. Nizozemští tvůrci slibují, že ukážou, co se podle nich skutečně odehrává za zdmi institucí Evropské unie. Chybět nebudou machinace ani boj o moc.“

http://www.rozhlas.cz/zpravy/film/_zprava/intriky-i-boj-o-moc-ukazeme-co-se-doopravdy-deje-za-zdmi-eu-slibuji-filmari--1687476

Tak mě napadá, když i tak už se cítí ne jen samotní unijní politici, ale obecně tak zvané „liberální proevropské“ síly v jednotlivých státech vážně ohroženy, jak dlouho bude trvat, než budou autoři dotyčného seriálu obviněni z náklonnosti k Putinovi, než se rozjede kampaň, kterak alespoň polovina financí na „Brusel“ pochází z ruských, čínských nebo třeba „pravicově extremistických“ zdrojů, které tímto „štvavým“ seriálem chtějí podkopat již tak silně nahlodanou důvěru v Evropskou unii, evropské „humanistické“ a „pokrokové“ hodnoty, čehož konečným cílem má být celkový rozvrat „tábora míru“, zničení vymožeností socialis…, pardon, liberální demokracie a lidských práv.

Začnou evropská centra pro potírání cizí propagandy, ať už pod jakýmikoli názvy, tlačit na televizní společnosti, aby seriál nekupovaly a nevysílaly, začnou se „neposlušné“ televize pokutovat? Nebo tam naběhnou policejní komanda po tureckém způsobu? Jaká trestní sazba bude za pořízení si videozáznamu jednoho dílu „Bruselu“?

Možná nás čekají zajímavé časy. Už se těším, jak si budu potajmu po kamarádech a známých shánět pašované a „na koleně“ otitulkované díly „kontrarevolučního“ seriálu, abych si trošku odpočinul od oficiální evropské propagandy, jak se „migrační plány“ plní na 120 procent, jak je „super“ zrušit peníze, aby nás vlády mohly šmíro…, pardon, chránit před financováním terorizmu…, jak je nezbytné registrovat každou sekyrku, aby jí nějaký „xenofob“ náhodou někoho nezavraždil…, ale kdo ví, třeba to přeci jen tak černě nedopadne, možná už jsou evropské struktury tak zkostnatělé, neschopné a zpohodlnělé, že se jim ta jejich moc zboří jako onen domeček z karet, a konečně bude možné nastolit systém, kde budou co možná v největší míře rozhodovat sami občané, nikoli samozvané „elity“, které „vždy vědí všechno nejlíp“.

 

Autor: Adam Mikulášek | středa 11.1.2017 12:34 | karma článku: 31,06 | přečteno: 907x