Vítejte v „Londonistánu“

Tak je to „natuti“, Londýňané si za starostu zvolili muslima pákistánského původu. Hrozí postupná „Erdoganizace“ Velké Británie?

Z krátkodobého hlediska se patrně nic dít nebude, zatím ještě nenazrál čas, samotný novopečený londýnský starosta Sadiq Khan patří dle médií k liberálním muslimům, ovšem podstatný je dlouhodobý trend, který může britskou Labour party v jistém smyslu přiblížit švédským Zeleným, kteří měli nedávno aféru se dvěma svými muslimskými politiky - jedním ministrem a jedním poslancem, z nichž se vyklubali extremisté. Navíc, nikde není psáno, že „liberálnost“ Sadiqa Khana není jen předstíraná ve smyslu - když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají -, přesněji řečeno, dokud bude muslimských politiků jen „malá hrstka“, budou se chovat, budou-li chytří,  liberálně a „prozápadně“, aby své stranické nadřízené utvrzovali v postoji, že „všechno je v pořádku“, že „integrace funguje“ a rodí se nová, skvělá a sluníčkem zalitá multikulti Británie. Ovšem až muslimská frakce zjm. v Labour party posílí do určitého bodu, může se stát, že z „beránka“ se stane „vlk“.

Vždyť Erdogan také nebyl od začátku tak autokratický a „islámský“, jako je v současnosti. Napřed několik let více méně nechával svobodu projevu, soustředil se na upevnění moci, zajistil si prezidenta, provedl čistku v armádě (jediné záruce sekulárního směřování Turecka), a až posléze začalo zakazování sociálních sítí a věznění nepohodlných novinářů. A Evropa se tváří, jako že se vlastně nic neděje. O podezření z infiltrace švédských Zelených islamisty naše média téměř nepíší, přitom je to podložená zpráva, dohledatelná i v důvěryhodných švédských zdrojích, viz níže.

Tak se sám sebe ptám, kdy začnou britští bezpečnostní experti stejně podezřívat Labour party, že se jejím prostřednictvím dostávají do politiky radikální islamisté po vzoru lidí typu Mehmet Kaplan či Yasri Khan ze zmíněného Švédska?

Zdroje

Londýňané si poprvé zvolili muslimského starostu, labouristu Khana

Islamisté se infiltrovali do evropských politických stran? Bezpečnostní expert přišel se závažným varováním

'Green Party may have been infiltrated by Islamists' - The Local

Miljöpartiets största problem är inte Kaplan och Khan

 

Autor: Adam Mikulášek | sobota 7.5.2016 9:26 | karma článku: 36,75 | přečteno: 1466x