Úvaha nad smazaným blogem Lucie Provazníkové

A co hůř, nad smazanými blogy těch, kteří se jí zastávali, např Luděk Mazurek a Jitka Přikrylová. Tomuto fakt upřímně nerozumím a zdá se mi to už jako skutečná cenzura.

Napadla mě možnost, že původní blog Lucie Provazníkové mohl být smazán, čistě teoreticky, proto, že nikoli samotný „její“ text, ale citované texty nejmenovaného rappera jsou natolik vulgární, že samy o sobě porušují zdejší pravidla pro psaní blogů. Proto také raději neuvádím na dotyčný blog žádný odkaz, ostatně není problém jej na internetu dohledat.

Co je ale podle mě naprosto šílené je výmaz blogů pana Mazurka a paní Přikrylové, kteří nedělali nic jiného, než že se své kolegyně bloggerky zastali, což považuji za lidsky velmi chvályhodné. Myslím si, že tady už byla překročena jistá hranice. Píši tento článek s vědomím, že možná bude můj poslední na tomto blogovacím portálu.

Přesto důrazně požaduji po redaktorech/adminech, kteří dotyčné blogy smazali, aby v diskuzi pod tímto článkem vysvětlili důvody, proč se tak stalo. Kauza se již poměrně úspěšně medializuje, za což jsem upřímně rád, takže považuji za nejlepší možné vyústění, pokud se zainteresovaní místo mazání dalších a dalších blogů hájící paní Provazníkovou postaví k věci čelem a na rovinu čtenářům i přispěvatelům vysvětlí, proč sáhli k takto drastickému kroku.

Děkuji.

 

Autor: Adam Mikulášek | úterý 29.11.2016 18:56 | karma článku: 43,16 | přečteno: 2580x