Tuzemáku zvoní hrana. Ano, opět úředníci z Bruselu

Už jim nestačí zákaz názvu „tuzemský rum“, ale prý je jeho známá a nedílná složka rakovinotvorná. Kdy zakážou grilované klobásy nebo uzený bůček???

Jde o rumové aroma zvané ethylformiát, resp. Ethylester kyseliny mravenčí. Na základní škole jsme se učili, že je hlavní složkou i např. rumové tresti. Umělé rumy typu Tuzemáku ovšem nejsou českou specialitou, vyrábějí je též na Slovensku, v Rakousku či v Chorvatsku, prve se začal vyrábět v 1. Polovině 19. Století.

Rumové aroma může být od dubna zakázané. Potravinářská komora protestuje

Obávám se, že rakovinotvorný je i obyčejný dým, teď nemyslím z cigaret, ale obecně, obsahuje např. známý karcinogen dehet. Zakážou teda v Bruseli i táboráky, vonné tyčinky nebo uzené maso? A podobných příkladů jsou mraky!

Citace

Konzumoval se za všech režimů. Od Rakouska-Uherska, přes První republiku, i za tzv. Protektorátu až po období "budování a rozvíjení socialismu"…

Avšak nyní mu zvoní hrana!!!

"Úředníci" EU rozhodli. Je to škodlivé, tak zakázat!!!

.... a dolej je rumem.

Tak jdu na dvojitého ruma, než nám jej bruselští „kozlové zahradníkem“ zatrhnou.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Mikulášek | sobota 23.9.2017 9:24 | karma článku: 36,39 | přečteno: 1123x