Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak jsem se dočetl, že Rakousko přišlo o premiéra

Také jsem se dočetl, že rezignace rakouského spolkového kancléře souvisí se zásadní krizí v rakouské SocDem a že jde o imigraci a o otázku případné spolupráce s rakouskými Svobodnými.

Cituji:

Rozkol a krize v rakouské sociální demokracii

Faymann odstoupil v reakci na poměrně zdlouhavou krizi ve straně, kterou rakouský politolog Reinhard Heinisch z univerzity v Salcburku 

popisuje jako nejhorší krizi strany od druhé světové války. Strana se štěpí podél dvou problémů nebo otázek. První z nich je problém spolupráce nebo nespolupráce

s populistickou stranou Svobodní. V rakouské sociální demokracii je část, která s nimi politickou spolupráci neodmítá, zatímco ta druhá je striktně proti.

Druhým problémem je – docela nepřekvapivě – problém uprchlíků a jejich přijímání. Ani tady není strana jednotná a ve straně je tábor, který otevřenou azylovou

politiku po vzoru Německa kritizuje a odmítá. Odstupujícímu předsedovi Faymannovi se tyto stále hlubší frakční rozkoly nepodařilo překlenout.

Zdroj:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Totalni-zmena-Uprchlici-pohrbili-kanclere-Rakouska-a-u-nasich-sousedu-rozhodne-nezustane-jen-u-toho-434935

V tom případě držím palce té frakci sociálních demokratů (ne jen v Rakousku), která odmítá „vítací“ přístup v otázce masové nelegální migrace, a rovněž těm sociálním demokratům, kteří se nebrání spolupráci s realistickými politickými uskupeními, jimž zůstal pud sebezáchovy a „merkelismus“ nahlas a nepokrytě odmítají. To je jediná šance, jak zachránit tradiční evropskou sociální demokracii, podporovat takové politiky v SocDem stranách, kteří mají smysl pro realitu, pevně stojí nohama na zemi a nesnaží se lidem vnucovat naivistické utopie ve stylu, že lidi z nekompatibilních kultur lze narychlo integrovat pomocí kurzů sexuální výchovy – ve stylu upgrade např. Windows 7 na Windows 10.

Z historie Evropy víme, že i modernizace naší anticko-křesťanské civilizace trvala několik století, je tedy velmi naivní si myslet, že např. lidé z afghánského venkova se integrují v řádu několika let, to je z říše pohádek, do politiky ovšem pohádky nepatří, politik musí být realista a pragmatik, který ví, co lze, co nelze, co si voliči přejí, co si nepřejí, a že lidi nejsou „plastelína“, kterou mohou „integrovat“ škrtnutím pera, jak je napadne, určovat jim, zda budou více Evropany, Čechy, Rakušany, Varšavany či třeba Bavoráky. To by měli přenechat samotným občanům té které země, města, regionu či Evropské unie, neboť patriotizmus, ať už národní, lokální či třeba „světoobčanský“ musí vycházet z dobrovolného rozhodnutí daného konkrétního člověka, z jeho vnitřního cítění a tyto věci se mění v řádu stovek let, nikoli v řádu pěti či deseti let, jak si představují někteří pseudointelektuálové, kteří se snad domnívají, že mohou z lidí udělat „eurovlastence“ bez toho, aniž by všichni Evropané uměli mimo svou mateřštinu jeden ústřední jazyk, a mohli si tak poslechnout celoevropské rádio, přečíst celoevropský deník nebo se dívat na celoevropskou televizi, přičemž by rozuměli textu, jako by byl v jejich rodné řeči. A i pak by to byl běh na velmi dlouhou trať.

Jenže tyto pseudoelity si myslí, že stačí různými nesmyslnými nařízeními rozložit tradiční hodnoty, národní a náboženské/ateistické cítění, morální hodnoty…, a že potom jako fénix z popela povstane nový, ideální a nekompromisně multikulturní „euročlověk“. A politici, kteří těmto snílkům naslouchají, dávno zapomněli, že nejsou placeni za to, aby lidi přetvářeli jako plastelínu, ale aby lidem sloužili, aby zastupovali ty, kteří si je zvolili, a hlavně, aby plnili sliby, které voličům před volbami dali. A když jim to někdo připomene, místo hledání vlastních chyb ho šmahem ocejchují jako „populistu“ či „buranokrata“.

Tak věřme, že už bude konec s nesmyslnými utopiemi a že tradiční levice ne jen v Rakousku zase začne zastupovat zájmy obyčejných lidí ve vlastních zemích, nikoli zájmy někoho úplně jiného.

Autor: Adam Mikulášek | úterý 10.5.2016 13:00 | karma článku: 28,54 | přečteno: 698x
  • Další články autora

Adam Mikulášek

Možná není co slavit, ale je co bránit

Tak tu opět máme 17. Listopad. Poslední dobou se rozmáhá postoj, že vlastně není co slavit a že za komunistů bylo líp. Druhá strana zase křičí něco o populistech ohrožujících svobodu a demokracii.

17.11.2017 v 20:06 | Karma: 11,87 | Přečteno: 132x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

Rozdíl mezi škodlivou pozitivní diskriminací a férovým vyrovnáváním šancí

Příklad nespravedlivé pozitivní diskriminace: rasové kvóty, jež fungují tak, že „nebílý“ student se může dostat na školu na úkor „bílého“ studenta, který udělal přijímačky lépe.

15.11.2017 v 13:48 | Karma: 11,50 | Přečteno: 100x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

„Páááňčitelko, Pepíček je xenofób! Pouštěl o přestávce Mešitu!!!“

„Maruško, jsi velmi svědomitá dívenka. Dostaneš ředitelskou pochvalu za statečnost a pětikilčo jako zvláštní odměnu. Něco hezkého si kup a přijď zas na kus řeči!“

15.11.2017 v 9:25 | Karma: 12,29 | Přečteno: 151x | Diskuse| Občanské aktivity

Adam Mikulášek

VZP nechala umřít člověka na rakovinu, odmítla uhradit nákladný lék!

Bránil se soudní cestou, ale než mohla naše loudavá justice vynést verdikt, pacienta bohužel dostihla smrt na agresivní typ nádoru zvaný sarkom.

14.11.2017 v 16:53 | Karma: 34,21 | Přečteno: 1742x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

Neomarxisté potřebují rasisty, aby mohli ospravedlnit udávání spolužáků a podobné praktiky

Děcka blbnuli ve škole, zdravili se římským pozdravem, podobným tomu nacistickému..., zkrátka asi jako když parta opilců z blbosti zazpívá cestou z hospody internacionálu..., spolužačka je udala a dostala za to 2000 euro!

14.11.2017 v 10:33 | Karma: 38,33 | Přečteno: 1541x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Pavel před summitem NATO pozval nejvyšší ústavní činitele i klíčové ministry

1. července 2024  5:51

Na Pražském hradě se na prezidenta Petra Pavla sejdou nejvyšší ústavní činitelé k debatě o...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Jordan Bardella. Mladík z předměstí, který vytáhl vzhůru stranu Le Penové

1. července 2024

Premium Spojuje v sobě charismatickou směs mladistvého elánu i uvážlivé komunikace. V pouhých 28 letech se...

Francouzi hlasovali v prvním kole voleb. Nacionalisté vedou, tvrdí odhady

30. června 2024,  aktualizováno  23:10

Krajně pravicová strana Národní sdružení (RN) Marine Le Penové získala v prvním kole parlamentních...

  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik