Soud osvobodil anarchisty obžalované z teroristického útoku na vlak!

Nikoli v Německu, ale v Čr! Naprostá justiční zvůle. Prý je k tomu navedli policejní provokatéři. A dokonce prý obstarali i zápalné lahve. Ale, nechci být vulgární, do prkýnka tohle přece není omluva!!!

Dám příklad. Policejní provokatér mě navede, abych zabil osobu X, řekněme ve spánku. Na vlastní náklady mi koupí vražednou zbraň. Poradí mi, jak věc provést, kdy a kde. Přijdu tam, dotyčnou osobu s plným vědomím zabiju, i když se pak ukáže, že šlo o naaranžovanou figurínu…, tak podle mého nejlepšího vědomí a svědomí bych pak měl být odsouzen za vraždu, nebo alespoň za pokus o vraždu. Nejde o to, že se věc nepovedla, ale že jsem byl přesvědčen, že skutečně zabíjím člověka, nikoli jen figurínu, a přesto čin provedu.

Pak je společenská nebezpečnost velmi podobná tomu, jako kdybych někoho opravdu zabil, nebo se někoho aspoň zabít pokusil. Podruhé už to totiž žádná figurína být nemusí, už to klidně může být skutečný člověk!

Ale naše přelidskoprávní justice zřejmě uvažuje úplně jinak – však se nic nestalo, tak je osvobodíme, přece těm „chuďátkům“ anarchistům nebudeme kazit život kriminálem, jsou ještě mladí, no voni to určo zas tak špatně nemysleli, že? Jen si chtěli trošku zablbnout a to k nevybouřenému mládí patří jako justiční vraždy k padesátým letům nebo hořící auta k summitům G20.

Stále však věřím, že vyšší soudní instance se k případu postaví jinak.

Zdroj:

Soud zprostil anarchisty obžaloby z přípravy teroristického útoku na vlak

 

Autor: Adam Mikulášek | pátek 22.9.2017 14:32 | karma článku: 32,47 | přečteno: 1085x