Porošenko přirovnal anexi Krymu k Sudetám v roce 1938

Tak si říkám, že možná nechtěně uhodil hřebíček na hlavičku. Německo by nevydalo Sudety zpět bez války, a stejně tak Rusko dle mého mínění nevydá Krym zpět bez války.

Z toho mi vyplývá, že jsou jen dvě možnosti: buď vzít na vědomí, že anexe je „hotová věc“, nebo vyhlásit válku Ruské federaci. Diplomatické divadýlko, že je tomu jinak, je právě jen divadýlko, politika není filozofování, jak by se měl či neměl chovat ten či onen stát v nějakém ideálním geopolitickém uspořádání světa, politika je umění možného a musí vycházet z reálné situace a reálných možností.

Takže…, co si vyberete, „hotovou věc“ nebo 3. světovou? Já jsem pro menší zlo, takže raději se smířím s anexí, i když s ní nesouhlasím, stejně jako nesouhlasím s bombardováním Jugoslávie a následným odtržením Kosova. Ale to je také, bohužel, "hotová věc", kosovští Albánci by se také bez boje s velkou pravděpodobností nedali přinutit ke znovupřipojení se k Srbsku. A co mají říkat Finové, které Stalin po válce připravil tuším o třetinu území, což byla pro tuto malou zemi mnohem větší rána než malý poloostrov pro Ukrajinu s necelými 50ti miliony obyvatel.

Zeman uznal anexi Krymu, pochvalují si Rusové. Porošenko zmínil Sudety

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Mikulášek | pátek 13.10.2017 23:05 | karma článku: 30,83 | přečteno: 913x