Píše se rok 2016 či 1970?

Možná tím někoho naštvu, ale narovinu, je v souladu s principem právního státu a liberální demokracie nátlak na vyhození Martina Konvičky z Jihočeské univerzity za jeho volnočasové aktivity…

ať už se někomu líbí nebo nelíbí? Každý může mít na jeho nedělní akci jakýkoli názor. Ale vyzývám všechny slušné lidi k respektování principů práva a zákonů této země. Pokud se někomu zdá, že se kdokoli dopustí trestného činu, má právo podat trestní oznámení. Ale velmi se mi protiví akce typu vloupání se do sálu a lití kyseliny kvůli tomu, že tam měl vystupovat Ortel, nebo nátlak na vyhození M. Konvičky z Jihočeské univerzity kvůli jeho aktivitám, které nijak nesouvisí s jeho prací na univerzitě v oblasti entomologie.

Ptám se tedy všech čtenářů tohoto blogu, zastávajících principy právního státu a liberální demokracie: píše se rok 2016 nebo 1970????? Platí ještě stále pro všechny občany této země stejné zákony a právo, nebo se zase začneme dělit na lidi první a druhé kategorie, přičemž na lidi druhé kategorie je každý „klacek“ dobrý ve stylu jakobínské „spravedlnosti“ a principu – účel světí prostředky????? Co si o tom myslíte? Děkuji za jakékoli reakce – pozitivní i negativní.

P.S. Nejsem právník, také toto zamyšlení není o osobě Martina Konvičky či kohokoli jiného, ale o obecné diskuzi o tom, co se ještě slučuje a co již nikoli s principy vlády práva a demokracie a co je již v rovině účelového vykládání spravedlnosti a metod a la soudce Lynč.

 Závěrem bych rád připojil k zamyšlení úsloví z Nového zákona: „Nečiň druhým, co nechceš, aby činili oni tobě.“

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 25.8.2016 10:00 | karma článku: 37,61 | přečteno: 1432x