Papeži Františku, jak to bylo se znásilňováním a halal stravou v Osvětimi?

Papež v sobotním rozhovoru s běžencem přirovnal uprchlické tábory ke koncentrákům. Tak nevím…, ale v opravdickém koncentráku si hladový vězeň nemohl dovolit utrácet životní sílu rvačkami a šikanou jinověrců!

„Nevím, jestli se mu podařilo opustit ten koncentrační tábor, protože uprchlické tábory, mnohé z nich, jsou koncentrační (typem) kvůli velkému množství lidí nechaných uvnitř,“ řekl papež ve vzpomínce na setkání s tím běžencem. 

Papež František zneužil památky holocaustu

A už se rozjely vůči autorovi odkazovaného článku sluníčkářské fauly ve stylu, že přece „v koncentrácích netrpěli jen židé, ale lidé různých ras a národů“. To je sice pravda, ovšem tady velmi pravděpodobně jde o snahu sluníčkářů odvést pozornost od důležitých a nepopiratelných faktů.

Ve skutečném koncentráku, ať nacistickém, sovětském či britském…, byla z pravidla velká nouze o potraviny a zdraví vězni těchto táborů museli těžce pracovat, zdaleka nešlo jen o „množství lidí“, o němž mluvil Papež. Tímto svým necitlivým přirovnáním Papež musel urazit mnoho obětí skutečných lágrů, které si prožily hladovění, dřinu, příp. mučení či samotky… a nemohly si dovolit mrhat zbytky své životní síly na rvačky se spoluvězni jiné národnosti či náboženského vyznání či na nějaké sexuální obtěžování, znásilňování či bití homosexuálů, příp. „nevěřících“.

Na tyhle „kratochvíle“ musí být obyvatel nějakého toho tábora jednak dobře živený, nejlépe halal stravou, a notně znuděný, protože nepracující. Mimochodem, neslyšel jsem, že by židé věznění v nacistických koncentrácích odmítali stravu, která nebyla košer, zjevně opravdu trpěli hladem.

Cože? Fotograf Šibík natočil video, jak uprchlíci vyhazují jídlo. Teď dostává výhrůžky

Necitlivý výrok Papeže Františka si mohu vysvětlit snad jen tím, že pochází z Argentiny, jíž se 2. Světová válka nijak výrazně nedotkla, naopak byla po válce jedním z „profláknutých“ útočišť mnoha nacistických zločinců, např. Adolfa Eichmana, jenž byl posléze unesen agenty Mossadu do Izraele a tam poprávu odsouzen.

Papež František přirovnal řecké uprchlické tábory ke koncentračním

 

Autor: Adam Mikulášek | úterý 25.4.2017 11:34 | karma článku: 42,19 | přečteno: 2489x