Nešťastník hledající ochranu nebude znásilňovat malé kluky či staré babičky!

Naprosto mě vytočil text z FB stránky deníku Referendum, kde se ptali, zda je zbabělé zavírat dveře před nešťastníky hledajícími v Evropě Ochranu.

Šlo o kritiku lidického projevu Miloše Zemana.

„Není zbabělé zavírat dveře před nešťastníky, kteří žádají o ochranu? Není změkčile sobecký ten, kdo chce v zájmu svého pohodlí nechat evropské partnery, aby řešili zařazení migrantů do pracovního trhu, vzdělávacího, sociálního a zdravotního systému? Nechová se ustrašeně někdo, kdo nevěří své vlastní kultuře, že obstojí při konfrontaci s lidmi přicházejícími z jiného prostředí?" Ptá se autor článku Ivan Štampach.

Ivan Štampach: Kde sedí zbabělec?

Pro úplnost odcituji i příslušnou, a podle mě daleko pravdivější a oprávněnější, pasáž z projevu prezidenta Zemana v Lidicích.

"Jsme zbabělci proto, že často otevíráme náruč islámským radikálům, často mluvíme o toleranci vůči nim, často mluvíme o přizpůsobení se jejich kultuře, byť je tato kultura neslučitelná s evropskou kulturou," prohlásil mimo jiné prezident v analogii na událostí předcházející lidické tragédii.

Zeman v Lidicích: Teror je dílem naší zbabělosti, která je vydávána za multikulturní toleranci

Má odpověď:

Je bezpečnostní hrozbou „těžkého kalibru“, když ti, kdo vyčítají jiným, že hází všechny muslimské imigranty do jednoho pytle, sami takto nehorázně paušalizují a označují je za „nešťastníky hledající ochranu“! Nešťastník hledající ochranu by byl rád, že se nemusí bát o život svůj a své rodiny, bomby, která by mohla zasáhnout jeho dům či vrahů, kteří by mohli popravit/umučit jeho samého, jeho manželku či jeho děti. Nevyřvával by si, že nechce třeba do Polska či Estonska, ale jen do Německa, Švédska či Velké Británie. A už vůbec by neznásilňoval malé chlapce nebo devadesátileté stařenky, nemlátil by jezídy, křesťany či homosexuály v uprchlickém táboře a nepřidával by se do rvaček mezi migranty různých národností, např. Afghánci proti Syřanům a naopak.

Takovíto lidé nejsou žádní „nešťastníci prchající před násilím“, ale naopak lidé, kteří si násilí přivážejí s sebou do zatím ještě relativně klidné Evropy!

A je nehoráznou neúctou k životům Evropanů zavírat oči nad neschopností euro-unijních zemí odlišit skutečné válečné uprchlíky, jimž bychom měli pomoct, před těmi, kteří současné migrační krize jen zneužívají a v podstatě to zlo, před nímž jiní prchají, dovážejí ve svých hlavách do mnoha civilizovaných západních zemí!

 

Autor: Adam Mikulášek | pondělí 29.5.2017 11:55 | karma článku: 44,27 | přečteno: 2877x