Největší šíitská mešita ve Švédsku vyhořela

Policie se přiklání ke žhářství. Souhlasím a já se přikláním k hypotéze, že na vině jsou sunitští islamisté, kteří šíity považují za „odpadlíky“.

Proč? V silně multikulturním Švédsku není příliš pravděpodobné, že by šlo o neonacisty. Za to nenávist mezi sunitskými a šíitskými muslimy trvá již dlouhá staletí.

Největší šíitská mešita ve Švédsku vyhořela, policie mluví o žhářství

„Uzbek byl podle policie napojen na radikální hnutí Islámský stát. Tato sunnitská teroristická organizace v minulosti provedla v řadě zemích útoky na šíity a loni se přihlásila ke žhářskému útoku na šíitskou mešitu v jihošvédském Malmö, připomenul Reuters.“

Je dobré si uvědomit, že drtivá většina islamistických teroristů působících v západních zemích se hlásí k sunitské větvi islámu. Ovšem západ paradoxně v drtivé většině případů podporuje sunity proti šíitům. Vyzbrojuje extrémně sunitskou Saudskou Arábii, která likviduje šíitské povstalce (Hútie) v Jemenu a pomohla sunitům v Bahrainu v době arabského jara potlačit protesty šíitské menšiny za rovnoprávnost. Ostatně i Turci, naši „spojenci“, jsou povětšinou sunité, včetně jejich prezidenta Erdogana.

Není divu, že nás Íránci či šíitští Syřané, povětšinou stojící za Asadem, nijak zvlášť nemilují. Vždyť západ v 80. Letech podporoval sunitu Saddáma Huseina v agresivní válce Iráku proti šíitskému Íránu. Toho Saddáma, kterého Bush v roce 2003 svrhl. A co se stalo? Zhrzení sunité využili slabosti nové irácké armády a z jejich řad vznikl tzv. Islámský stát alias Daeš.

A jak se nám sunité odměnili? Financováním radikálních mešit, výhrůžkami ze strany Turecka, tvořením islamistických buněk a vražděním našich lidí!!! A když po nich lidé chtějí, aby si mezi sebou, ve svých komunitách, udělali pořádek, tak se vymlouvají, že oni za nic nemůžou, oni jsou ti „hodní“, že to jen pár zradikalizovaných jedinců. Ale co islámské školky v Rakousku, snaha islamizovat školy v některých britských městech, vykřikování, abychom jim uznali manželství s více ženami či nezletilými dívkami? Naproti tomu nemohu si vybavit jediný teroristický útok v Evropě od 11. Září provedený radikálními šíity. Předpokládám, že by se asi nějaký našel, ale ve srovnání se sunitským terorem v EU a USA by to byla jen pověstná kapka v moři. A já se ptám: proč? Proč zrovna sunité, kterým západ systematicky pomáhal v agresích proti šíitům, se nám takhle proradně odvděčili!?

Tak nevím…, ale nebylo by moudřejší ocenit poměrnou zdrženlivost šíitů, často západem zahnaných do kouta, což pak vede k touze např. Íránu po vlastním jaderném programu…, a naopak sunitům ukázat, že když se nejsou ochotni v rámci svých komunit vypořádat s těmi, kteří vraždí jinověrce téměř po celém světě, tak naše schovívavost k nim končí?

P.S. Tím netvrdím, že by šíitští radikálové neexistovali, ale jsou poměrně bezvýznamní, kromě jediné organizace – hnutí Hizballáh, které ovšem, pokud vím, nepáchá terorizmus v Evropě či USA.

Autor: Adam Mikulášek | pondělí 1.5.2017 11:58 | karma článku: 36,49 | přečteno: 1475x