Nejít s Babišem je nadřazení zájmů stranických nad zájmy naší země!

Babiš, Okamura a KSČM v součtu dosáhli téměř ústavní většiny, takže sestavit většinovou vládu bez podpory jednoho z těchto subjektů nelze. V řádu měsíců má začít pro nás důležité jednání o azylové reformě EU.

A jestliže v té době tzv. „bojovníci za záchranu demokracie“ budou místo „makání“ stále alibisticky blábolit, že s „kriminálníkem“ Babišem nikdy…, utrpí tím zájmy Čr, zejména v těchto klíčových jednáních a budeme za outsidera. Přitom právě „antibabišovské“ strany se povětšinou ohánějí tím, že je třeba naši pozici a pověst v EU zlepšit, a tomu údajně stíhaný Babiš překáží.

Já mám však za to, že mnohem víc naši pozici v EU ohrozí, pokud nebudeme mít během krátké doby vytvořenou vládu s jasnou parlamentní většinou, podloženou výsledky voleb, ať už bude složena z jakýchkoli subjektů. V opačném případě budeme za hlupáky, vládu bez důvěry nebudou ostatní brát za silného partnera, takže antibabišovská „zaberaněnost“ poškodí nás všechny.

Proč uspěl Babiš a ostatním se voliče nepovedlo od hlasu pro něj odradit, to je na povolební analýzy a vnitrostranické sebereflexe, zbavení se „kmotrů“ a všelijakých zájmových stranických klik, jimž jde v první řadě o moc a peníze a zájmy státu jsou až kdesi v pozadí…, ale teď je potřeba vycházet z toho, jak rozdali karty voliči, a nešprajcovat se, neobstruovat, neblábolit o „ohrožení demokracie“, ale poctivě politicky pracovat pro prosazení zájmů našeho národa. Vždyť i bývalý francouzský prezident Chirac byl trestně stíhán, řešením bylo, že po dobu výkonu své funkce bylo stíhání pozastaveno, což lze v případě Babiše docílit jeho nevydáním ke stíhání novou poslaneckou sněmovnou.

Pokud v tomto partaje selžou, ať se pak nediví, že volání po vystoupení Čr z EU významně posílí. Čím víc neúspěšní v prosazování svých zájmů v EU budeme, tím více to lidi přesvědčí, že nejlepší cestou je z tohoto svazku vystoupit. A pokud má mít smysl se vůbec snažit pro sebe v Bruselu něco „vybojovat“, musí nás zastupovat silná a stabilní vláda s jasnou vizí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Mikulášek | neděle 22.10.2017 16:30 | karma článku: 34,57 | přečteno: 1221x