Mnichov – urážky cizinců, nebo Alláhu akbar?

Včera večer bylo možno se dočíst, že svědek jménem Zequiri natočil mnichovského střelce. Prý před palbou urážel cizince. Dnes již víme něco docela jiného. Přeslech, nebo úmysl „přišít to náckům“?

Cituji:

Luan Zequiri pro německou stanici n-tv popsal, že byl přímo před restaurací McDonald’s, když došlo ke střelbě. Útočník prý zakřičel urážku namířenou proti cizincům a ozval se „velmi hlasitý jek“.

http://zpravy.idnes.cz/video-kolemjdouci-natocil-strelce-pred-mcdonaldem-v-mnichove-ptf-/zahranicni.aspx?c=A160722_210846_zahranicni_aha

Podotýkám, že tehdy ještě o útočníkovi nebylo prakticky nic známo, takže toto svědectví mohlo vést k úvahám, zda se tentokrát nejednalo spíš o pravicově-extremistického střelce typu Breivika nebo vraha britské poslankyně Jo Coxové. Dnešek ovšem výpověď Luana Zequiriho zásadně zpochybnil.

„Na tiskové konferenci poté policisté oznámili, že útočníkem byl osmnáctiletý Němec íránského původu, který v bavorské metropoli žil přinejmenším dva roky. Nic nenaznačuje tomu, že by se na činu podílely i další osoby, uvedl na konferenci mnichovský policejní prezident Hubertus Andrä.

http://zpravy.idnes.cz/v-mnichove-strilel-jeden-clovek-nakonec-se-sam-zabil-oznamila-policie-1jh-/zahranicni.aspx?c=A160723_015624_zahranicni_jav

Já osobně jsem přesvědčen, byť to nemohu nijak dokázat, a je to tedy jen má osobní doměnka, avšak doměnka velmi silná, že šlo o úmyslnou lež člověka, který je dle jména sám blízko-východního původu, za účelem přesměrování pozornosti německé i světové veřejnosti od islamistického teroristy k teroristovi neonacistickému. Také mě pronásleduje otázka, kolik německá televize N-TV dotyčnému za tuto zvláštní výpověď zaplatila, a také, proč se trošku blíže její zpravodajci pana Zequiriho nepoptali, co přesně podle něj útočník zakřičel, jak dobře či špatně mu přes onu rušnou křižovatku rozuměl, zda si je opravdu jist, že šlo o slovní výpady proti cizincům nebo to panu svědkovi jen tak „připadlo“.

Domnívám se, že tato „nevinná“ epizodka jen dokresluje dezinformace a matení německé veřejnosti, které zapříčiňuje tamější přebujelá politická korektnost, tj. o jistých věcech, týkajících se menšin, zkrátka „moc“ nemluvit a naopak silně zveličovat nebezpečí spojená s extrémním nacionalizmem a neonacizmem.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Mikulášek | sobota 23.7.2016 10:24 | karma článku: 38,39 | přečteno: 1896x