Merkelovci, jak to máte s tou svobodou slova?

Představme si situaci, že by Miloš Zeman nebo třeba Vojtěch Filip volali po zavedení trestnosti urážky představitele cizího státu, jako to mají v Německu.

To by snad "kavárna", včetně její pravicové části, volala nejmíň po generální stávce a "novém listopadu". A kdyby si přisadil, že souhlasí s trestním stíháním toho či onoho za veřejné hanobení Vladimira Putina či Si Ťin-pchinga? To už by asi bylo na občanskou válku.

Ovšem když na turecký nátlak německá kancléřka Merkelová odsouhlasí trestní stíhání komika Jana Böhmermanna za urážku tureckého prezidenta, kde hrozí několik let vězení "natvrdo", tak sem tam nějaký ten protestní článeček, ovšem žádné červené karty, žádné házení hlíny dětmi na obrázek paní Merkel, žádné masové protesty..., tak co tu prosím vás hysterčíte kvůli návštěvě policie na FAMU a dotazům, kdo tam vyvěsil tibetskou vlajku? V porovnání s tím, jak se pošlapává svoboda projevu v Německu, je to sice přešlap, ale naprosto bezvýznamný. Je snad nějaký člověk u nás trestně stíhán v souvislosti se svými protiruskými či protičínskými aktivitami jako v Německu za urážku Erdogana?

A největším pokrytectvím je slib Frau Merkel, že tento nešťastný paragraf sice možná zruší, ovšem až k roku 2018, takže zbytečně zničené dva roky pana Böhmermanna jsou jí zjevně ukradené, jinak by se o to postarala ve zrychleném parlamentním procesu, aby se trestnost urážky představitele cizího státu mohla zrušit ještě v tomto roce.

http://www.lidovky.cz/nemecko-souhlasi-se-stihanim-satirika-kvuli-basni-o-erdoganovi-pvo-/zpravy-svet.aspx?c=A160415_132348_ln_zahranici_ELE

Najdete mě též na Facebooku

 

Autor: Adam Mikulášek | sobota 30.4.2016 18:48 | karma článku: 39,48 | přečteno: 1578x