Jsem pro tvrdý postup vůči Severní Koreji

Plně souhlasím s Trumpovým nekompromisním postupem vůči Severní Koreji, její jaderný program je hrozbou pro celý svět. Na rozdíl od Sýrie nejde u KLDR o nějaké neprokázané doměnky či spekulace…

Ani se nejedná o případné účelové dezinformace bezpečnostních služeb nějaké velmoci, která by si takto chtěla upevnit vliv na dálném východě, jako tomu velmi pravděpodobně je v případě Sýrie a soupeření USA, EU, Turecka, Ruska, Saudské Arábie a Íránu o mocenské vlivy v tomto regionu, viz tyátr s tak zvaným chemickým útokem proti civilistům ve městě Chán Šajchůn.

Severokorejský brutální režim prokazatelně, otevřeně a nepokrytě vyvíjí zbraně hromadného ničení, což je potřeba zarazit, podobně jako kdyby třeba váš soused amatérsky vyráběl nálože pro teroristy. Taková raketa s jadernou hlavicí je schopna doletět tisíce kilometrů daleko!

Otázka severokorejského jaderného programu by se měla řešit úplně odděleně od záležitostí, jako je válka v Sýrii či vztahy s Ruskem, Čínou nebo třeba Venezuelou, v korejské otázce plně souhlasím s „jestřáby“, tady už princip nevměšování se rozhodně není namístě, to by se rovnalo Chamberlainově a Daladierově politice v roce 1938. Nejde ani o „vývoz lidských práv“ ve stylu Libye, jde tu čistě o pud sebezáchovy, alespoň takto to cítím.

Podporovat KLDR kvůli nesouhlasu s USA nebo s Evropskou unií, to je jako v 90tých letech podporovat Klausův "trh bez přívlastků", divokou privatizaci a tunelování, protože „lepší mafiánský kapitalizmus než cokoli, co zavání levicí“. Všichni víme, kam tento přístup ode zdi ke zdi vedl a jaké ekonomické následky nám to přineslo i do současnosti.

Proto, ačkoli jsem silně kritický k politice hodnotovému imperializmu, humanitárních bombardování či ekonomickému kolonializmu, což praktikuje většina vyspělých zemí západu, není to pro mě důvod, abych se zastával tisíckrát horšího režimu v Severní Koreji, který svou touhou vlastnit jaderné zbraně ohrožuje mnoho zemí, a když nebude v tomto konání zastaven (což neznamená jeho násilné svržení, jen donucení vzdát se jaderných zbraní…), tak může ohrožovat časem celý svět.

http://www.lidovky.cz/pence-a-abe-se-dohodli-ze-presvedci-cinu-aby-tvrde-postupovala-proti-kldr-14m-/zpravy-svet.aspx?c=A170418_155416_ln_zahranici_fas

 

Autor: Adam Mikulášek | úterý 18.4.2017 16:53 | karma článku: 20,51 | přečteno: 683x