Jih Evropy prý utratil peníze za ženy a alkohol, říká Dijsselbloem!

Aneb arogance europapalášů z bohatých EU-zemí nezná mezí. Tuhle „perlu měl „vyplodit“ šéf euroskupiny Jeroen Dijsselbloem z poražené holandské Strany práce!

Viz:

Zde

Či Zde.

„Financial Times k tomu nicméně poznamenaly, že zřejmě znovu ožije volání po odstoupení Dijsselbloema z čela euroskupiny. Jeho Strana práce totiž ve volbách minulý týden utrpěla drtivou porážku, takže nad politickou budoucností dosavadního ministra financí visí otazníky. To vyvolalo spekulace, že by měl skončit i v čele euroskupiny.“

Kéž by se tak stalo! Není to jeho první takto urážlivý a „namyšlený“ výrok, nota bene z řad v podstatě sociálně-demokratických řad, kde bych spíše čekal více pochopení k chudším zemím Evropské unie, ať už z „jižního“ či „východního“ křídla. Bohužel, takovýchto výroků ne jen od pana Dijsselbloema, ale i dalších eurokratů z bohatých zemí, viz Juncker vůči Spojenému království před hlasováním o brexitu či různých jiných podobných funkcionářů na adresu Čr, Slovenska, Polska a Maďarska ve stylu – když nebudete přijímat „uprchlíky“ podle přerozdělovacích kvót, seškrtáme vám eurodotace, místo aby třeba řekli – když je přijímat budete, pomůžeme vašim zemědělcům, schválíme opatření zamezující k vám ze západu dovážet nekvalitní potraviny, nebo se dokonce „pochlapíme“ natolik, že konečně začneme něco pořádného dělat proti tzv. daňovým rájům uvnitř EU – např. Lucembursko či Kypr…, ale do jisté míry i Nizozemí, tedy vlast pana Dijsselbloema!

Šéf euroskupiny: Ať země, které nechtějí běžence, přijdou o peníze

Ale není to jeho jediná „perla“. Třeba takto se dívá na trestání nezodpovědných velkých evropských bank:

„Spojené státy požadují po Deutsche Bank přehnaně vysokou pokutu, čímž podkopávají globální finanční stabilitu. Řekl to v rozhovoru šéf euroskupiny Jeroen Dijsselbloem. Největší německá banka od poloviny září bojuje s krizí důvěry po zprávě, že vláda USA požaduje po Deutsche Bank pokutu až 14 miliard dolarů“

Dijsselbloem: USA podkopávají finanční stabilitu

Z toho pro mě osobně (mohu se mýlit) jasně plyne, že lidé jako Dijsselbloem „kopou“ spíše za velké evropské banky než za obyčejné Evropany z chudších zemí, ať už jde o Španělsko, Česko nebo třeba Rumunsko.

A nepíši poprvé tuhle, řekněme zatím spekulaci, neb nemám přímých důkazů, že rozhodně v tomhle není sám, že velká většina eurobyrokratů z bohatých členských zemí hájí zájmy těch nejbohatších (nadnárodních velkopodniků, bank a finančních spekulantů) na úkor normálních pracujících občanů, o seniorech, zdravotně postižených a jiných sociálně potřebných ani nemluvě! Pak ovšem není divu, že holandská tzv. Strana práce, tj. standardní levicová strana, tak drasticky propadla ve volbách, konkr. Z třiceti osmi křesel v holandském parlamentu na „krásných“ devět křesel!

A není se také co divit, že ne jen v tradičně k EU skeptické Čr, ale i v mnohých dalších zemích EU, tak narůstá nevraživost k této nadstátní organizaci, a že dokonce i ve vyspělých eurozemích (snad jen s výjimkou Německa…) posilují, byť zatím nevítězí…, protiunijní politické subjekty. Ostatně i ve zmíněném Holandsku Geert Wilders sice skončil „až na druhém místě“, což mnozí interpretují jako jeho „porážku“, ve skutečnosti ale i tak posílil, Evropští vládcové si za to mohou sami.

Mimochodem, když jsem tak „googlil“, o kolik křesel Wildersova strana PVV posílila, tak se mi nepovedlo dohledat žádný „zavedený zdroj“. Dověděl jsem se, že získal 20 křesel, ale o kolik si polepšil od minulých voleb…, to se mi povedlo dohledat jen tady.

„Wilders měl 15 křesel - nyní  asi 20  (+5)“

A pak se „elity“ diví, jak klesá důvěra v „seriózní“ média! Jestli to půjde tímto směrem, tak se nejspíš ještě dožiji toho, že v Evropské unii zůstane už jen Německo a pár jeho „skalních“ spojenců. A nebude tím vinen nikdo jiný než samotní arogantní a povýšenečtí politici, kteří mají největší vliv na směřování EU, ať už působí přímo v euro-institucích, nebo ve vládách silných a vlivných členských zemí EU!!!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Mikulášek | středa 22.3.2017 11:09 | karma článku: 25,09 | přečteno: 757x