IS v iráckém Mosulu používá otravné plyny. A co Sýrie?

Připouští to seriózní The Daily Telegraph. Podle CNN zase shromažďuje experty na vývoj chemických zbraní. Najednou to možné je, protože v Iráku nevládne Asad, že?

Po tzv. chemickém útoku v syrském Chán Šajchůnu nám masmédia a většina západních politiků bez důkazů tvrdila, že za to „jistojistě“ může „zlý diktátor Bašár Asad“, protože IS „nemá kapacity, aby si vyrobil vlastní sarin“, kterýžto otravný plyn byl podezřelý z otravy mnoha civilistů, včetně malých dětí.

Donald Trump tehdy neprodleně a bez bližšího vyšetření události zaútočil na Syrskou základnu Šairát. Samozřejmě nikoho nenapadlo, že by se IS mohl nějaké tajné chemické laboratoře zmocnit a využít nějaké v oboru kované dezertéry z regulérní syrské armády, možná by stačilo zmocnit se i jen pouhého menšího skladu otravných plynů. A nikdo se nenamáhal tuto hypotézu ani trošku seriózně zpochybnit a zdůvodnit, proč to takhle „nemohlo být“, přitom je to jedna z prvních možností, která přemýšlivého nezasvěcence napadne.

Holt bylo třeba americkým kritikům Trumpa „zavřít ústa“ s jejich věčnými podezřeními, že Donald jde Vladimiru Vladimiroviči až příliš „na ruku“, tak se muselo zaharašit zbraněmi a pochybnosti se nepřipouštěly.

Ovšem časy se poslední dobou až příliš překotně mění, takže co ještě před pár měsíci bylo „nemožné“, se najednou stalo ne jen „možným“, ale dokonce snad i „skutečným“.

Islámský stát soustřeďuje experty na chemické zbraně, plyn už používá v Mosulu  

A tady něco z letošního dubna:

http://www.cnsnews.com/news/article/susan-jones/us-military-commander-daesh-has-used-chemicals-vicinity-mosul

Závěrem přikládám odkaz na svůj článek k tzv. chemickému útoku v syrském Chán Šaichůnu.

Chemický útok v Sýrii a pokrytectví západu

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 18.5.2017 16:51 | karma článku: 28,98 | přečteno: 436x