Americká agrese v Sýrii, aneb Donalde, zradil jsi

Trump jednoznačně podrazil spoustu svých voličů a příznivců po celém světě a ukázal, že s jeho prezidentstvím nesmyslné vojenské intervence, či spíše agrese, jen tak neskončí.

Až do okamžiku, než jsem se dnes dopoledne dočetl o americké tzv. „odvetě za chemický útok v Chán Šajchúnu“, jsem byl Trumpovým velkým příznivcem, čekal jsem, byť nic není nikdy jisté…, že přec jen dojde k určitému posunu a že intervence ve stylu Clintona, Bushe mladšího a Baracka Obamy konečně přestanou, leč mýlil jsem se.

Syrské déja vu: Trump kopíruje Obamu

Z tohoto článku Terezy Spencerové stojí za to odcitovat aspoň tolik:

Tohle už tu jednou bylo, je to dokonalé déja vu. „Barack Obama na podzim neřekl světu celý příběh, když se snažil hodit vinu za chemický útok z 21. srpna 2013 u Damašku na režim Bašára Asada,“ konstatoval v prosinci 2013 respektovaný americký investigativní novinář Seymour Hersh. „V některých případech dokonce nebral v potaz důležité zpravodajské informace, v jiných zase předpoklady považoval za fakta. Co je nejvýznamnější, nevšímal si skutečnosti, kterou americká zpravodajská komunita dobře ví: že syrská armáda není jedinou, kdo má v tamním konfliktu dostup k sarinu, nervovému plynu, který studie OSN (aniž by ukázala na viníka) označila za látku použitou při útoku.

Konec citace

O svém postoji k onomu chemickému útoku v provincii Idlíb jsem psal včera zde:

Chemický útok v Sýrii a pokrytectví západu

Jednoduchými logickými úvahami jsem dospěl k tomu, že rebelové a západ, na rozdíl od Asadova režimu, měli daleko větší motivaci k takovémuto barbarskému útoku, aby se přiblížili ke svému mocenskému cíli, jenž se pomaloučku rozplýval…, tedy svrhnout Bašára Asada a dát Putinovi „co proto“.

Očekával jsem, jak bylo slibováno, že zasedne Rada bezpečnosti OSN a na základě tohoto jednání se dospěje k nějakému závěru. Místo toho se dnes dopoledne dočítám (ani slůvko o „nějaké“ Radě bezpečnosti…) že:

Američané trestají Asada, odpálili desítky tomahawků na jeho základnu

A že

„Prezident Donald Trump v proslovu z floridské rezidence Mar-a-Lago potvrdil, že cílený útok na leteckou základnu v Sýrii nařídil.“

A opět hra na city, jako v případě utopení nevinného tříletého chlapce Ajlana, jehož otec byl pašerákem lidí:

„Bašár Asad zahájil strašlivý útok chemickými zbraněmi na nevinné civilisty. Za použití smrtícího nervového plynu Asad zadusil životy bezmocných mužů, žen a dětí. Pro mnoho lidí to byla pomalá a brutální smrt. Dokonce i krásná nemluvňata byla při tomto barbarském útoku krutě zabita. Žádné dítě Boží by nemělo utrpět takovou hrůzu,“ prohlásil dále Trump.

A já se ptám, Donalde Trumpe a další, kde máte jasné a nezpochybnitelné důkazy, že ta krásná nemluvňata zavraždili skutečně Asadovi vojáci a nikoli vámi podporovaní „umírnění“ rebelové?!

Kreml odsoudil útok USA na Sýrii, svolává Radu bezpečnosti

„Je jasné, že útok řízenými střelami byl předpřipravený. Každému specialistovi je jasné, že Washington udělal tohle rozhodnutí ještě před událostmi v Idlíbu, které byly využité jen jako záminka pro demonstraci síly,“ uvedlo ruské ministerstvo zahraničí dle výše odkazovaného článku.

A já tomuto výkladu událostí plně věřím, od počátku ten chemický útok i následnou, až zázračně rychlou, „odvetu“ považuji za účelové provokace na způsob Mandžuského incidentu či přepadení vysílačky v Gliwicích, což mělo být záminkou k nastartování války nacistického Německa proti Polsku, v případě Mandžuského incidentu pak šlo o záminku pro japonskou agresi proti Číně.

 

Autor: Adam Mikulášek | pátek 7.4.2017 11:50 | karma článku: 40,31 | přečteno: 1707x