Vykonstruovaný proces proti Ráthovi? A proč ne?

Prakticky jedno jediné vysvětlení svého obvinění přednesl David Ráth při svém projevu v Poslanecké sněmovně. A sice, že jde o vykonstruovaný proces (přirovnal se k Julii Tymošenkové) ze strany pravice, vlády, ministra vnitra Kubiceho. Většina národa tomu, v návaznosti na důkazy, které vyplouvají na povrch, nepřikládá přílišnou pozornost. Přesto se ale najdou tací, kteří ačkoli uznají, že v Ráthově financování asi nebylo vše úplně košer, křičí, že ta "nestvůra" vláda likviduje pouze opoziční politiky a sama není o nic lepší.

Těmto lidem odpovídám - cožpak nejsme všichni rádi? Jestliže se tady rozpoutal boj, který sice budou vyhrávat vždy jen ti, kteří zrovna sedí na trůně, pak si myslím, že Česká republika na tom jen vydělá. 

Dodnes bylo skandálů požehnaně. Jedni svalovali vinu na druhé, obviňovali se. Štěkali, ale nekousali. Teď jsme svědky toho, jak je vrcholný politik významné strany veřejně chycen při činu, lynčován, okamžitě zatčen a bleskově je na něj uvalena vazba. Při rychlosti našich soudů věc vskutku neobvyklá.

Čili skutečně by se mohlo zdát, že to vládnoucí struktuře příliš nevadí, možná snad i mírně fandí a popohání dehonestaci jejího velkého soupeře. Dobrá, možná je to cílená a podpásová akce proti opozici, ale zároveň je to zničení prokazatelného korupčníka, nafoukaného "panovníka" ve Středočeském kraji, šedou eminenci české politiky. Občan České republiky tedy může slavit. Pravice dostala Ratha, možná stihne ještě nějakou větší rybu. Věřím, že sociání demokracie ji nezůstane nic dlužna, a jakmile dojde k výměně rolí, scénář se bude opakovat - pouze barvy obviněných budou jiné. 

Rozhořela se válka, pravice proti levici, modrá proti oranžové. Válka velmi tvrdá, nelítostná. Nastoupily zbraně těžkého kalibru, nikdo si nic nedaruje, zajatci s neberou. Já jako občan ČR si mohu pouze přát, aby trvala co nejdéle a přinesla co nejvíce obětí. Dalším poraženým Ráthům, ať už modrým, nebo třeba růžovým, se rozhodně bránit nebudu. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Janák | čtvrtek 7.6.2012 15:25 | karma článku: 23,54 | přečteno: 1585x
  • Další články autora

Adam Janák

Gumy v posilovnách

19.6.2012 v 22:22 | Karma: 11,23

Adam Janák

Španělský (ne)fotbal

18.6.2012 v 23:55 | Karma: 4,34

Adam Janák

Nabitý diář pravého fanouška

18.6.2012 v 15:09 | Karma: 5,26

Adam Janák

Holandské (Nizozemské) zklamání

18.6.2012 v 11:04 | Karma: 8,65