Čeští olympionici - přezůvky a náhradní oblečení s sebou!

Tak a je to tady zase. Opět se dalo pár chytrých hlav dohromady. A není to náhoda, že zrovna v České republice. My, Češi, malá zemička uprostřed Evropy - opět musíme světu ukázat, jak umíme být frajerští, drzí, cool, hustí, trendy, chic, atd. Kam mířím? Olympiáda. Alpine Pro. Oblečení. Ano ano, Češi jedou na Hry do Londýna jako hastroši. Zase.

Potom, co česká firma Alpine Pro převzala výrobu a design olympijských kolekcí po Adidasu (který nikdy příliš nenadchl, ale byl to ten krásný šedý sportovní standard), udělala celkem dobrý tah. "Vynalezla" šílenou kolekci pro ZOH ve Vancouveru. Divoké barvy, zvláštní motivy. Česká výprava se skutečně vymykala a pěkných pár dní obíhaly její obrázky zeměkouli v různých veselých zprávách a vtipných videích. Hahaha. Dobrá, Alpine Pro se ukázala, že dokáže vytvořit originální a neotřelé oblečení, které rozhodně zaujme. O to víc se ale teď měla snažit, aby vedle dokonalých Američanů (Ralph Lauren), elegantních Britů (Next), nebo třeba Holanďanů tentokráte čeští sportovci nevypadali jako Michalové Davidové (nic proti, někomu tenhle styl sedí).

Ale ne, v Alpine Pro si asi řekli: Jednou nám to národ zbaštil, to bylo super, tak teď do Londýna... Musíme vymyslet něco šílenýho! Jo, dobrej nápad... Hele... co kdybysme jim dali... normálně gumáky. Gumáky? No jasně, gumáky! Bude to šílený, děsná prča. Tak jo. A k tomu sako na suchej zip a pod to mikinu s kapucí! A pro ženský tříčtvrteční legíny a sukni a dlouhý sako se šňůrkama a taštičku. To jsem viděl před čtyřma rokama za výlohou CaA, to bylo parádní!

Ano, připomíná to reklamu na telefonního operátora: "Ano, mohli jsme pro Vás udělat reklamu. A krásnou. Ale my jsme řekli ne." V Alpine Pro zřejmě uvažovali podobně a proto se to teď na diskuzích hemží komentáři ve smyslu pejsek a kočička vařili dort a podobně.

Zkrátka Češi se snažili dokázat, že jsou stejně světoví, jako ostatní. Bohužel z toho vznikla klasicky česky přeplácaná tragédie, která má do světovosti daleko. Jediné, co mi trochu zlepšilo náladu, je fakt, že v tom nejsme sami. Z nějakého důvodu chtěli být světoví i Slováci, tak je Alpine Pro potrestala stejně jako Čechy. Možná ještě hůř...

Autor: Adam Janák | čtvrtek 19.7.2012 12:30 | karma článku: 25,94 | přečteno: 4012x
  • Další články autora

Adam Janák

Gumy v posilovnách

19.6.2012 v 22:22 | Karma: 11,23

Adam Janák

Španělský (ne)fotbal

18.6.2012 v 23:55 | Karma: 4,34

Adam Janák

Nabitý diář pravého fanouška

18.6.2012 v 15:09 | Karma: 5,26

Adam Janák

Holandské (Nizozemské) zklamání

18.6.2012 v 11:04 | Karma: 8,65

Adam Janák

Baroše nebereš?

14.6.2012 v 10:52 | Karma: 7,15