Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

angr

7. 11. 2007 23:34
Milý Martine!

Také si o sobě myslím, že jsem skoro cyklista, ale nevidím jediný důvod k takovému černobílemu vidění světa kolem jizdy na kole ve městě. Proto bych ti doporučil, tento svůj článek si prosím pěkně vytiskni, a za nějakých 10 nebo ještě lépe 20 let znovu přečti a zřejmě se zasměješ. Hlavně nezapomeň na ten tisk, z papíru to přečteš, ale uložené na nějakém za 10 let primitivním elektronickém nosiči už asi ne.

0 0
možnosti

Martin Adámek(adamek.blog.idne

7. 11. 2007 23:48
Re1: Milý Martine!

Ne, svet nevidim tak uplne cernobile. Cernobile jsem jen postavil tyhle dva clanky.

Vzdyt argumenty "pro" prece prodejce mestskych kol zna, tak mu je nemusim rikat ja... ty prece rika on mne. Staci kdyz ja jemu reknu jen argumenty "proti", ktere on bud nezna nebo si je nepripousti (coz je uplne normalni v kazdem oboru).Proste prodejci kol ukazuji i "druhou tvar mestskych kol" nebo jak bych to nazval...

A proti tem kolum v zasade nic nemam... krome jejich ceny.

Snahou obou tech clanku bylo nalezt duvody, proc jsou ta kola 2x drazsi nez trekova kola, kdyz maji horsi uzitnou hodnotu. Dospel jsem k zaveru, ze jsou lepsi jen vzhledem (stylem), a na zaklade toho jsem doporucil predefinovani silne stranky. Proste jsem jen navrhnul, at prodejce nerika ze jsou prakticka, ale at rika ze jsou pekna.

0 0
možnosti

Ondřej, člen týmu Citybikes.cz

8. 11. 2007 10:54
Re: Re1: Milý Martine!

Přestaňte už prosím říkat, že jsou ta kola 2x drazsi nez trekova kola. Za prvé to nejsou srovnatelné kategorie - u každé sledujeme jiné parametry kola, za druhé neporovnáváte konkrétní modely, takže to je pouhých výkřik do tmy, kterým nás ale poškozujete.

Ano, jsou krásná (a spousta lidí si kupuje věci třeba JEN proto, že jsou krásné ;-) a jsou také praktické. Účelu, pro který byla navržena - tedy osobní cyklodoprava po městě, poslouží perfektně a lépe než kolo jiné kategorie.

Máte jiný životní styl, jezdíte po městě jinak než ostatní lidi, je to Vaše věc, ale nedělejte z toho, prosím, objektivní názor.

http://www.citybikes.cz/

0 0
možnosti

Martin Adámek(adamek.blog.idne

8. 11. 2007 11:26
ad objektivita

Ale pokud jste ta kola nabídl osobně mně (opak spamu), tak ta kola musím posuzovat subjektivně, podle toho jak vyhovují mně, ne jak vyhovují někomu jinému.

A jaký je můj styl (jízdy, životní, ...) jste snadno mohl předem zjistit z mého webu, když šlo o osobní nabídku.

A opakovaně jsem zde uváděl, že můj pohled je vědomě subjektivní, a hned v úvodu prvního článku jsem uvedl, že mnoho lidí bude mít určitě jiný názor. Takže jsem ani minutu netvrdil, že se snažím o objektivní pohled. Zdůrazňoval jsem, že blog chápu jako místo pro subjektivní názor. Kdybych to psal na můj ofic.web, bylo by to něco jiného.

Zde jsme jenom v blogu.

0 0
možnosti

Martin Adámek(adamek.blog.idne

8. 11. 2007 11:44
Re: Re: Re1: Milý Martine!

Trekové kolo (trekové, ne crossové) umí ve městě vše, co vaše městské kolo. Je plně vybavené nosiči, osvětlením, blatníky, může mít kryt řetězu, a další výbavu. A navíc svého uživatele vyveze i "za město", na delší trasu.

Porovnával jsem cenové intervaly... máte kola za 8-30, nebo v užším výběru, abych vás nepoškozoval, za 10-20 tisíc.

Hned první model, který máte na webu (čili ho považuji za typický, v marketingu je apriori potřeba předpokládat, že zákazník je líný, nic nechce dohledávat, a v případě nezaujetí za pár sekund zavírá web. stránku), stojí 20 tisíc.

http://www.citybikes.cz/citybike/?kategorie=moderncity&naprodej=1&display=full&sort=nazev&inclVat=1&count=1&upcount=12&page=1  Když se podívám k Authoru, tak "dámské touringové kolo" (tj. něco mezi trekem a městským kolem) stojí 14000 a má lepší výbavu http://www.author.cz/kola/katalog/&cid=1100  Chybějící pumpičku lze dokoupit za 250 Kč.

0 0
možnosti

Martin Adámek(adamek.blog.idne

8. 11. 2007 11:45
Re: Re: Re1: Milý Martine!

Vaše kolo za 20k má přední vidli... z toho vyjdu, a podívám se na dámská crossová kola. Integra http://www.author.cz/kola/katalog/&aid=0&cid=1099&pid=603810 vyjde na 10k, po dovybavení na treka (kvalitní osvětlení 500, městský nosič 200, pumpička 250, blatníky 300)jsme na 11300 Kč... A pořád má lepší brzdy a řazení. (a s vaším kolem se shoduje i dámským rámem, pro snadnější nástup).

Když to porovnám s ukrajinou, tak pro tu jízdu po městě ve vašem pojetí chybí ukrajině jen část výbavy (nosič a blatníky už asi bude mít), tu lze dokoupit za 750, což s pořizovací cenou kola (vč. blatníků a nosiče, často i světel) 200-500 Kč znamená cca. 1000 Kč nebo něco přes. A na to vaše ježdění po městě je to stejné jako vaše kolo, jen je větší šance, že kolo najdu kde jsem ho nechal (plus pro užitnou hodnotu na straně ukrajiny).

Hlavní výhodou vašich kol tedy zůstává design a móda.

0 0
možnosti

Martin Adámek(adamek.blog.idne

7. 11. 2007 23:48
Re2: Milý Martine!

A protoze neni dobre neco jen tak zaslepene tvrdit, a bezduvodne na tom trvat, tak jsem to podlozil podrobnym porovnanim s trekovym kolem. Kde jsem dospel k tomu, ze trek je do mesta lepsi. Ale ne ze citybike neni pouzitelny! Jen proste ze ho nepovazuji za lepsi nez trek, a uz vubec ne s prihlednutim k cene. A pokud ho chce prodejce prodavat, tak ze ho ma nazyvat pravym jemnem "modni", "stylove". Protoze kdo opravdu bude chtit PRAKTICKE kolo NA PREPRAVU po meste, ten nema duvod za tento citybike platit takovy balik, kdyz si muze koupit mnohem levnejsiho treka, ktery ve meste bude slouzit stejne, a navic ho odveze i za mesto...

Tj. cernobile neni me videni. Cernobila je ma formulace. Argumentu "pro" ma prodejce plny web. Proc bych mu je mel opakovat? Bohate staci, kdyz mu povim ty "proti". A uz tak me kvuli tomu spousta ctenaru ma za barbara... co teprve, kdybych toho napsal dvakrat vice, i s argumenty pro? :)

0 0
možnosti

Martin Adámek(adamek.blog.idne

7. 11. 2007 23:49
Re3: Milý Martine!

V clanku do casopisu nebo na web bych si to samozrejme nemohl

dovolit... tam patri objektivni pohled. Ale blog muze byt tak krasne

subjektivni :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Martin Adámek, Náchod

Programátor, učitel, cestovatel