Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Honza Galla

23. 11. 2007 10:35
pochopení městských kol???

Martin má zpravidla velmi ostré názory, které se odvíjí pouze z jeho zkušeností a neohlíží se moc na to, jak by problém mohli vidět jiní. Dle mého názoru zásadně nepochopil, jak funguje jízda na kole po městě a bere to opět jen a jen ze svého pohledu. Pokud člověk chce jezdit po městě a nezpotit se po cestě do práce jako prase, musí jezdit pomalu. Pokud si vybere vedlejší ulice, nemusí nikde soutěžit s auty v rychlosti ani letět do kruháče rychlostí blesku. Všechno jde i daleko pomaleji a nikomu se nic nestane, pokud je dostatečně obezřetný. A přesně na takové ježdění jsou městská kola ala NL.

Nečetl jsem sice článek celý, ani celou diskuzi, na to není čas, ale toto je můj rychlý pohled na věc. U Martina holt platí, že to co nevyhovuje přímo jemu, nemůže vyhovovat nikomu...

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

8. 12. 2007 0:32
Re: pochopení městských kol???

Začínám mít pocit,že spíš než "ostré názory" mám asi "ostré" formulace, ze kterých pak plyne nepochopení mých názorů. Vždyť proti lehokolu (což je jediný téma, který jsme my dva spolu řešili) nic nemám, a chystám se na něj časem přesednout, až to bude k tomu. Takže se nedá mluvit o tom, že by mi nevyhovovalo. A tudíž nechápu z čeho pramení tenhle příspěvek ("zpravidla velmi ostré názory"), když nic jinýho jsme spolu neřešili.

A mí známí mě považujou spíš za propagátora lehokola (přestože jsem ho zkoušel jen tenkrát jednu sobotu), a občas se mě někdo zeptá, kdy už si ho pořídím

...takže začínám mít pocit, že jsem asi trochu nepochopen :) 

Holt nejsem diplomat, všechno řeknu tak, jak to vnímám, a když se mi něco líbí na pěkných 95%, a otevřeně hledám cestu k vylepšení těch zbylých 5%, tak má řekněme třeba autor/propagátor/prodejce dotyčnýho výrobku pocit, že mu chci vyhlásit válku...

Holt jsem informatik, a jako takovej se jsem zvyklej formulovat přímo, ne zaobaleně či v náznakách...

0 0
možnosti
DJ

orca1

15. 11. 2007 10:56
plodnej diskuzník

Z 35 příspěvků je 22 vašich pane "autore" to ve mě vyvolává přinejmenším úsměv . Tohle není běžné a ani normální - prostě rád vynikáte , vždy chcete mít navrch a jste skálopevně přesvědčen o té vaší jediné a správné pravdě .

A názory kohokoliv jiného cupujete silou obra... !

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

16. 11. 2007 12:54
Re: plodnej diskuzník

Jak jsem psal... považuji za slušnost odpovědět.

A někde se počet "reakcí" uměle navýší tím, že jedna reakce je fyzicky rozložena do třech kusů.

Názory necupuji, na názory a argumenty dávám své protiargumenty. To je snad základ diskuze, ne?

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

12. 11. 2007 12:36
Další názvy

Úplně náhodou jsem narazil na další názvy pro tuto kategorii kol:

-"cestovní" http://www.kolafavorit.cz/cestovni.html

-a "komfortní"

http://www.paul-lange.cz/shimano_kkjk_nexus.htm

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

12. 11. 2007 12:42
Re: Další názvy

a na stránce

http://www.kolafavorit.cz/trekkingove.html

je vidět, co jsem přibližně myslel tím "trekem", který jsem do města doporučoval... jak vidíte, od "citybiku" se liší hlavně řešením zadní brzdy a řazení, plus pár drobnými detaily, ale  ostatní výbavou  je citybiku velice blízký

0 0
možnosti

orca1

9. 11. 2007 11:06
čtu a nevěřícně krotím hlavou

Čím více čtu tím více se bavím .

Ale jedno vím jistě o jízdě ve městě nemáte ani páru. A cyklo-technice víte také prd . jediné co vám jde psát - vy máte jedinou šanci a to stát se politikem . Ty také ničemu nerozumí ale do fšeho umí kecat. takže přestaň psát na téma cyklistiky a bude nám tady mnohem lépe - a hlavně ve městě na kole ale bez vás !!! ;-D

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idne

9. 11. 2007 11:49
Re: čtu a nevěřícně krotím hlavou

"Čím více čtu tím více se bavím"

-to mě jako autora jedině těší

"o jízdě ve městě nemáte ani páru" -to jsem komentoval o nějaké to vlákno níže, nebudu čtenáře obtěžovat opakováním své odpovědi, najděte si příslušnou reakci

A ve vašem případě by se mi chtělo "kecat" ještě do pravopisu, ale to by asi nemělo velkého smyslu :)

"stát se politikem" - ne, na to bych za současného stavu politiky neměl žaludek (a odvahu a schopnosti)

0 0
možnosti
AH

nyny.

8. 11. 2007 18:39
inu chlapče

Musím říci, že Vám to ten manažer ve své odpovědi velmi kulantně natřel. A zcela právem.Už jen tím, že se obtěžoval Vám odpověď má u mne karmu. Vám by možná slušelo kapku více pokory nebo alespoň té asertivity.

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idne

8. 11. 2007 23:28
Re: inu chlapče

Proč natřel? Nejsme někde na pískovišti ani v hospodě, abychom si "to natírali" nebo abychom "na sebe machrovali"...

Prostě máme každý svůj názor, ne zcela totožný s názorem toho druhého, a ty názory jsme si vzájemně vyměnili. A hlavně - vyměnili jsme si i konkrétní argumenty, a tak to má v diskuzi být, ne?

"Už jen tím, že se obtěžoval Vám odpověď" - patrně jste přehlédnul, že první oslovil on mě, takže odpovědět jsem se "obtěžoval" já. Ale jinak odpovědět považuji za základní slušnost, takže na tom není nic zvláštního. S naprostou samozřejmostí odpovídám třeba i na kritický mail, když občas nějaký přijde, a jak vidíte, tak i zde odpovídám na kritické diskuzní příspěvky. Odpovědět, to je podle mne součást základní lidské slušnosti.

Připouštím, že v tomto případě jsem nepoužil moc pokory. Ale pokud jde o asertivitu, tak tu nemám rád programově (asi bych měl zdůraznit, že slušnost a asertivita mají jen velmi malý průnik, v žádném případě nejde o synonyma,jak si bohužel občas někdo myslí)

0 0
možnosti

honzaXY

8. 11. 2007 18:24
Rada:

když už musíte psát, pište o něčem, čemu rozumíte... ale to je rada vlastně na prd, protože vy si myslíte, že rozumíte kolům a Vaše epopeje jsou takovou snůškou blbostí, že to FAKT NEJDE. O ježdění ve městě víte prd; možná si umíte narvat brašny 50kily krámů a jet někam a spát po loukách. Ale ve VELU se určitě uplatníte, ten časopis nestojí za nic a právě takoví rozumbradové bez přehledu tam mají platformu.

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idne

8. 11. 2007 23:36
Re: Rada:

Děkuji za kompliment, ale na rozdíl od vás tento můj text rozhodně za epopej nepovažuji.

Epopej je jednak veršovaný, což zrovna tohle mé "dílo" není,

a jednak je objektivní, což tyhle dva mé články také nejsou (upozorňoval jsem na to sám, a zdůrazňovali to i někteří diskutující)

(zdroj: Malá ČS encyklopedie a Ottův slovník naučný)

Na tom, co vím nebo nevím o ježdění po městě se asi neshodneme, takže nemá smysl abych zase opakoval, že jsem po městě také na kole něco najezdil, a občas ještě i po městě jedu. Asi holt každý jezdíme jinak...

0 0
možnosti
LL

Pejsátko

8. 11. 2007 9:22
V něčem máte pravdu:

cyklisté na chodníku jsou nebezpeční, několikrát se mi stalo, že mě někdo zezadu dojel (slyšet ho kvůli autům nebylo), nenamáhal se ani zpomalit a čekal, že chodec mu včas uskočí. O tom, jak se o něm dozví, nepřemýšlel. Zrovna tak je hloupost s malováním cyklostezek na chodníky - v některých místech kvůli tomu chodníky úplně zrušili nebo aspoň zúžili tak, že tam chodec neprojde. Provoz pak vyjde nastejno, jako by tam žádná cyklostezka nebyla.

Argumenty ohledně bezpečnosti a užitnosti srovnávaných kol nemohu posoudit, protože v tom se nevyznám.

0 0
možnosti

Gagarin

8. 11. 2007 8:48
Dej si pauzu!

Tak tomu se říká paranoia neboli stihomam. Kdyby měl každý reagovat na spamy tímhle způsobem, tak celej národ nebude dělat nic, než si vylévat srdéčka do blogů. Chtělo by to dobrého psychoterapeuta.

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idne

8. 11. 2007 9:23
Re: Dej si pauzu!

Na všechny spamy tímhle způsobem nereaguji. Ale v tomhle případě jsem si nebyl jistý jestli to je tak úplně spam. Byl to mail od české firmy, alespoň na první pohled adresovaný mně osobně. A přestože mi psali an adresu kterou běžně nezveřejňuji, tak stále exustivala možnost, že mi ten mail poslali cíleně vzhledem k mým cyklistickým aktivitám. A v takovém případě jsem považoval za slušnost a nutnost odpovědět.

Proč psychoterapeuta? V té firmě moji reakci vzali celkem sportovně, tak se bez něj obejdou... (a já taky, pokud to bylo myšleno na mě, jako že bylo :) ).

0 0
možnosti

angr

7. 11. 2007 23:34
Milý Martine!

Také si o sobě myslím, že jsem skoro cyklista, ale nevidím jediný důvod k takovému černobílemu vidění světa kolem jizdy na kole ve městě. Proto bych ti doporučil, tento svůj článek si prosím pěkně vytiskni, a za nějakých 10 nebo ještě lépe 20 let znovu přečti a zřejmě se zasměješ. Hlavně nezapomeň na ten tisk, z papíru to přečteš, ale uložené na nějakém za 10 let primitivním elektronickém nosiči už asi ne.

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idne

7. 11. 2007 23:48
Re1: Milý Martine!

Ne, svet nevidim tak uplne cernobile. Cernobile jsem jen postavil tyhle dva clanky.

Vzdyt argumenty "pro" prece prodejce mestskych kol zna, tak mu je nemusim rikat ja... ty prece rika on mne. Staci kdyz ja jemu reknu jen argumenty "proti", ktere on bud nezna nebo si je nepripousti (coz je uplne normalni v kazdem oboru).Proste prodejci kol ukazuji i "druhou tvar mestskych kol" nebo jak bych to nazval...

A proti tem kolum v zasade nic nemam... krome jejich ceny.

Snahou obou tech clanku bylo nalezt duvody, proc jsou ta kola 2x drazsi nez trekova kola, kdyz maji horsi uzitnou hodnotu. Dospel jsem k zaveru, ze jsou lepsi jen vzhledem (stylem), a na zaklade toho jsem doporucil predefinovani silne stranky. Proste jsem jen navrhnul, at prodejce nerika ze jsou prakticka, ale at rika ze jsou pekna.

0 0
možnosti

petr

7. 11. 2007 22:57
umelci? blikacka?

pro se porad navazite do umelcu? nesmeji / neumeji jezdit na kole? vzhledem k tomu, jak bezhlave urazite celou skupinu lidi, o ktere nota bene nic nevite, jak je videt, zacinam pochybovat, ze se vyznate vubec v tech kolech, obzvlast kdyz uvazim intenzitu, s jakou se snazite prosadit svuj nazor.

k blikacce - dnes mi na krizovatce malem vletel do auta slusnou rychlosti cyklista, vybaveny pouze blikackou. blikacka NENI lepe videt, a tim padem NENI bezpecnejsi nez svetlomet. pri jeho rychlosti nebylo mozno se mezi jednotlivymi "zablesky" (oznaceni nema nic spolecneho s intenzitou svetla) ani zorientovat, co ze se to na silnici nachazi a kam to jede. svetelna emise? ale jdete, blikacka akorat chaoticky mate a svetlomety jsou na kolech lepe videt a lepe se podle nich lze zorientovat.

PS: uz jste si opravil tu anglictinu?

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idne

7. 11. 2007 23:18
Re: umelci? blikacka?

Ale ja se v zadnem pripade nenavazim do umelcu!!! Spousta z nich urcite na kole jezdi, a nekteri treba nejezdi... stejne jako to je u techniku, zemedelcu, kosmonautu, nebo kohokoliv jineho.

Jen jsem predpokladal, ze umelec orientovany na malirstvi, styl, design, apod, nebo nekdo, kdo dela do mody, treba narozdil ode me oceni fakt, ze ta kola jsou navrzena tak aby byla pekna, a treba bude ochoten si za to priplatit.

Hledal jsem duvod, proc jsou ta kola 2x drazsi nez kola trekova, kdyz funkcne jsou horsi. A jedine pozitivum, ktere jsem na tech mestskych kolech nasel, oproti trekovym kolum, byl design a styl. Nebo moda nebo jak to chcete nazvat. A to jsem se prave snazil celymi tema dvema texty naznacit, ze devizou tech kol neni prakticnost pri jizde po meste (v tom nejsou lepsi nez trekova kola za 1/2 cenu).

Devizou tech kol je design, styl, smrnc, nebo jak to nazvat tak, abych zas nekoho neurazil... A to ja proste deseti tisici navic neocenim.

0 0
možnosti