Je Paroubek jen hlupák nebo vychytralý manipulátor

A je Kalousek nejlepším ministrem financí? Jen tři slova: Otázky Václava Moravce. To co se dnes událo na obrazovce, mě nijak nepřekvapilo, ale rád bych se k tomu vyjádřil, protože si myslím, že Paroubek nedostal tu správnou odezvu v tomto pořadu.


Jiří Paroubek se opřel do pana Kalouska po té, co mu bylo vytčeno, že je nejlepší a určitě by vše vyřešil lépe. No a zde šlápl p. Kalousek na kuří oko Paroubkovi. Následovalo typické Paroubkovské dogmatické útočení na výrok p. Kalouska o tom, že finanční krize se ČR nedotkne. Ovšem Paroubek to na začátku uvedl tak, že Kalousek i Topolánek řekli, že se krize ČR nedotkne. A zde použil první mystifikaci a překroucení, což mu ale vrátil velmi jednoduše pan Kalousek. Paroubek typicky se snažící o zmatení veřejnosti neustále nechtěl pustit tento výrok. 

Uvedl bych to na pravou míru. V USA začala finanční krize, která byla spouštěcím mechanizmem dnešní hospodářské recese (krize). Finanční krize jako taková se naší republiky nedotkla v první vlně. Naší republiky se dotkla až hospodářská recese. Tvrzení pana Kalouska, že se krize finanční nedotkne českých bank a tedy vkladů v nich, bylo pravdivé a jen ujistilo pozici bank.


Stejným způsobem Paroubek mystifikoval, co se týče snížení DPH na služby, kdy nás neustále chtěl přesvědčit, že pan Kalousek nevyjednal ideální podmínky, a že když může mít Portugalsko a Kypr výjimku, tak jí můžeme mít i my. No samozřejmě, že si Paroubek na tomto kladném úspěchu pana Kalouska musel najít něco, co se mu nelíbí a za co ho zkritizuje. Celá věc je velmi jednoduchá, dohoda 27 stran není žádný med a pro dohodu se musí udělat kompromisy. Jenže Jiří Paroubek je jediný dobrý diplomat a být tam on, tak nám vyjedná i zlaté vejce. Tento přístup mě neudivil, ale Paroubek v poslední době předhazuje vládě, že už vše vymyslel a nyní ho vláda jen kopíruje. ČSSD přece navrhovala sníženou sazbu DPH. Jenže ČSSD jí navrhovala pro spotřební zboží a na energie, zatímco pan Kalousek vyjednal snížení u služeb s vysokou přidanou hodnotou. Tento rozdíl vychytralému Parobkouvi také utéci nemohl, ale v zájmu sebe a své strany opět mystifikoval.  

Velice silně pochybuji, že je Jiří Paroubek natolik hloupý, aby tato fakta neznal. Ptám se tedy, jak může člověk ekonomicky vzdělaný ignorovat realitu ve prospěch svých preferencí a ve prospěch diskreditace pana Kalouska. Odpověď je snadná, je to opravdu vychytralý manipulátor, který nedbá ničeho než svého užitku a užitku pro svou stranu a svou moc. Ano, Jiří Paroubek je pouhý uzurpátor moci. Má na očích své stranické, či dogmatické klapky a jako dostihový kůň běží vstříc svým sobeckým cílům nedbaje na své okolí. Je zapotřebí vždy těmto lidem vmést do tváře jejich nabubřelou hloupost a licoměrnost, kterou ve svůj prospěch již přehlíží a kterou se snaží ospravedlnit před národem svou lží. 


Na závěr bych konstatoval, že pan Kalousek je opravdu velmi dobrý ministr financí, je totiž velmi zdrženlivý a ví, že ČR je v jiné situaci, než Francie a USA. Má díky tomu i lepší pozici a jeho logika minima státních intervencí a zadlužování je naprosto správná. Pan Kalousek pouze neumí a ani nechce, tak kvalitně kydat hnůj a překrucovat realitu, jako to umí Jiří Paroubek. 

Výsledek je jasný: Kalousek velmi dobrý ministr financí. Paroubek vychytralý manipulátor chtivý po moci.  


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Ábelovský | neděle 15.3.2009 15:03 | karma článku: 42,53 | přečteno: 2902x
  • Další články autora

Adam Ábelovský

Budu volit Drahoše ale

25.1.2018 v 23:00 | Karma: 13,30

Adam Ábelovský

Proč budu volit Mirka Topolánka

11.1.2018 v 22:12 | Karma: 28,49

Adam Ábelovský

Trójský kůň pravice

6.3.2017 v 9:59 | Karma: 11,10

Adam Ábelovský

Evoluční pauza

25.2.2017 v 17:50 | Karma: 17,26

Adam Ábelovský

Děkuji

17.11.2014 v 17:00 | Karma: 15,52