Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Nechal bych na každém, koho bude volit. A že nebude z čeho vybírat je jasné už teď.

3 2
možnosti
SM

Ale je to i stejně dobrý důvod nevolit pětikolku.

14 2
možnosti
Foto

Obavam se, ze volba Losny misto Maznaka neni dobre reseni, Stinadla se tim na Viden nezmeni. Velmi dobre si pamatuji, jak jsem vikend co vikend prejizdel z Holandska do Nemecka, zatimco bratr v CR nesmel ani z Pardubic do Hradce a Losna blabolil o nezbytnych lockdownech, ktere "maji upe vsude, tak my musime taky". Ja bych tedy podruhe do stejne stoky nevstupoval. Ale lide to tak asi chteji, tak to budou mit. Snad se tedy podivam domu drive, nez v kvetnu se snowboardem jako minule, kdyz byl u lizu Losna a ja se nesmel vratit na velikonoce do CR, protoze uz bych nemohl odjet.

1 6
možnosti
ZD

To sice máte pravdu, ale hodnotit jedině podle těžce zmatečné situace s Covidem vládu, která neměla většinu a topila se v opozičním házení klacků pod nohy je dost nelítostné hodnocení. Dokonalé zmatky byly k vidění prakticky ve všech státech. Jako u první povodně. U druhé již bylo ve skladech nepoměrně více výkonných čerpadel a zásob. Marně se neříká o těch jenerálech po bitvách.

17 2
možnosti
EH

S Babišovými kroky rozdávat peníze jsem nesouhlasila. Přesto Fialova vláda to neumí lépe.

Akademický versus stájový přednes mě pobavil.

Vláda neumí vysvětlit, co vysvětlit nemůže. Třeba že pět stran v koalici dokázalo akorát odstavit Babiše.

18 2
možnosti
ZD

Přesně můj názor - jak lze komunikovat nekomunikovatelné věci špatného rozhodnutí? A kdo jiný než vláda profesorů a teologa by měl zvládat komunikaci... kdyby bylo co komunikovat? Nezávidím zmatky v hlavách těch, kteří jednoho nechtějí a druhý je špatný. A volba je - zatím - jen mezi těma dvěma. Můj náhled je takový - který z nich dává naději na to, že se poučil a ze kterého alespoň něco pro republiku odpadne. Kdo ústupky k EU alespoň trochu zobchoduje v náš prospěch. Zatím vidíme jen profesorské odečítání ze rtů evropské vrchnosti a předpos ....... před jejími rozhodnutími.

16 2
možnosti
JP

J72i57ř16í 63P40a67u10l

5. 1. 2024 6:36

Populista je politik, který lidem slibuje neco co by lidé radi, ale on jim to nemůže/nechcee splnit, tak pouze slibuje. Kdopak to byl, který sliboval nezvyšování dani?

16 2
možnosti
Foto

Víte, tohle tvrzení je to trošku nekorektní. Nekorektní v tom, že slib byl učiněn za výrazně jiné situace, než následně nastala.

Ale částečně/trošku máte pravdu, protože v době slibu už bylo jasné, že bude nutno přijmout dramatická opatření nejen ve vztahu ke státnímu dluhu, ale i k rodící se inflaci. A to, co vláda nakonec vytvořila, je i při porovnání k době slibu dost výrazný kočkopes.

1 0
možnosti
MZ

Protože je tohle vláda levicových neumětelů, proto nebudu volit levicového Babiše, který je také neumětel. To dává logiku.

8 0
možnosti
LC

Jj, naše země stagnuje a chudne. Co kdybysme to příště, pro uměnu, zkusili se Spolu a Pirstan?

3 3
možnosti
Foto

S těmi už to zkoušet nebudu. Ti jsou už dost bohatí.

0 0
možnosti
JJ

Naše země stagnuje a chudne. Vy všichni, kteří jste volili tuto loutkovou vládu ideologů a diletantů na tom máte svůj podíl. Gratuluju.

20 3
možnosti
ZD

To je přesný popis prolhaného projektu prolhaného premiéra. Když slyším jeho projevy z doby před volbami , kdy se dal poslouchat, nedivím se, že mnozí naletěli. K údivu je jejich dnešní postoj. Musí je to hodně svědět když vytrvale obhajují svou volbu především sami před sebou.

15 2
možnosti
Foto

J92a66n 51Š32i55k

4. 1. 2024 21:06

Naprosto přesné. Hezký den

0 0
možnosti
Foto

Babiš svým typickým způsobem napadá a kritizuje stav republiky, ačkoliv je na něm jeho výrazný podpis. To je axiom a nic to změnit nemůže.

Jenže po něm přišla vláda, která jakoby narazila na zeď problémů a nedokáže jí překonat. Slíbila, že nezvýší daně, jenže v krátké době se situace zhoršila natolik, že se snaží slib dodržet, ačkoliv do dání měla zasáhnout. Samozřejmě také do výdajů, zejména do neproduktivního sektoru.

Vy, milý autore, nemáte pocit nedostatku in formací od vlády a její postup se vám zdá korektní. Já jsem jiného názoru. Očekával jsem od ní, že rázně zavede opatření ke snižování deficitu, bude jednat s ČNB a tlačit je k účinnějším opatřením proti inflaci, zeštíhlí stát, bude provádět opatření pro budoucí rozvoj státu, atd., atd., atd.

Jenže.... alternativa není. NENÍ!!! K veslu se nejspíš opět dostane Babiš a je v podstatě jisté, že se bude chovat jako předtím.

Máme se určitě na co těšit.

10 1
možnosti
ZD

Dost reálné zhodnocení. Bohužel i docela reálný předposlední odstavec a konec. Jen snad doufám ve změnu i u ANO. Poučen z předchozích nezdarů.... vše se vyvíjí. I názory těch bezbřehých podporovatelů.

2 0
možnosti