Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen bych připomněl Karla Köchera, který byl do Prognostického ústavu dosazen poté, co byl v USA odhalen jako špion. viz:

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/dvoji-hra-legendarniho-agenta-kochera-roky-vynasel-pro-kgb-i/r~dff76c4a82a511edba63ac1f6b220ee8/

Na netu toho najdete víc. Pozoruhodná je jeho podoba s VK.

1 1
možnosti
PC

Pane autore,

jiní diskutéři tu už relevantní argumenty, týkající se tématu, napsali.

Mě však nepřestane zarážet ta Vaše bezbřehá naivita (či fanatismus) a zároveň neskutecná zášť vůči všemu a všem, co se liší od Vašich představ a názorů. Vy byste krásně zapadl (a možná jste i tehdy zapadl) mezi propagandisty minulých totalitních režimů.

Jste hlásnou troubou dnešní koaliční politické reprezentace a vůbec si neuvědomujete (nebo nechcete si uvědomit), že mnozí z nich (ne-li většina) ještě ne tak dávno mluvila úplně jinak než dnes.

Je otázkou, proč právě takový typ lidí je Vám blízký. Já osobně na ni odpověď mám...

11 4
možnosti
DR

Naprosto trefné.

5 1
možnosti
JP

Skvěle vystiženo, jen jsem neregistroval, že by Klaus byl proti vstupu do NATO. Možná proto, že dokud měl Havel trochu sil, tak si tolik nedovoloval. Proti EU byl vždy, ale jen "postranně", protože celková nálada ve společnosti mu otevřený odpor neumožňovala. Také jako pamětník jsem byl udiven, že "mírně" odporoval stavbě ropovodu z Ingoldstadtu. To tehdy prosazoval hlavně ministr Dlouhý.

3 0
možnosti

Václav Klaus si zachovává destruktivní vztah k Evropské unii a opatrný kladný vztah k Rusku! Aktivně se účastnil sjezdu destruktivní AfD, která je Ruskem podporována jako ostatní destruktoři, jako je Le Penová a další! Klausovi podporují také Trikoloru, která spolupracuje s hnědokošiláky SPD, kam také vstoupil Klausův prominent předseda Svobodných Petr Mach.

0 2
možnosti
Foto

Když jsem nocoval v místě německého výrobce nábytku, kterému jsem tady dělal osm let zástupce, tak jsem si u tamního řezníka kupoval za 8 DEM obří řízek s hromadou hranolků. Jak se v Německu přešlo na evropskou měnu, tak stál 8 EUR.

2 2
možnosti
JP

Co tím chce básník říci? Trochu postrašit ty "jednodušší", když nejsou věcné argumenty? O tom, jak funguje Euro a Eurozóna se můžeme naštěstí každý přesvědčit.

2 1
možnosti
RW

Měna je jedním z hlavních ekonomických nástrojů státu.

Je také jedním z atributů jeho samostatnosti.

Odmítnutím vlastní měny předáváme významnou část kontroly nad ekonomikou do cizích rukou.

9 2
možnosti
JP

Nejsem ekonom ani psychiatr. EURO? Kategoricky NE! Z toho nereformovatelného spolku bláznů musíme pryč, a ne se ještě víc vázat!! Těch hovadin je již přespříliš.

Věřím, že EU brzy skončí. Plánovaná migrace ji dokonale pohřbí.

http://www.infokuryr.cz/n/2024/01/02/richard-hubert-barton-co-zustane-z-eu/

6 3
možnosti
JP

Jste jen naivní oběť propagandy. Uvědomte si naši vysokou životní úroveň, naše možnosti, obrovské příspěvky z EU na naši infrastrukturu. Sice to neumíme tak využít jako jiné země, spousta se rozkrade, ale kde bychom byli bez členství v EU.

2 5
možnosti
SB

S valnou většinou vašich dětsky naivních politických názorů o tom, že západní Evopra je vzor ušlechtilosti a dobra, nesouhlasím. Ano, západní Evropa pro nás je tou nejlepší politickou orientací, ale vzor ušlechtilosti a dobra zcela určitě není.

Nicméně i když mám na výše uvedenou věc jiný názor, chápu, že někdo to může vidět naivně a jinak než já.

Ale fakta nejsou věcí názoru. Fakta jsou fakta. Buď se něco stalo, nebo se něco nestalo. A když píšete, že do NATO jsme vstupovali proti vůli Václava Klause, tak je to totální lež.

Tehdy jsme měli v parlamentu šest stran a tři z nich, a sice právě Klausova ODS a vedle ní i ODA a KDU-ČSL prosazovaly vstup do NATO bez referenda, tedy tou nejjednodušší cestou. ČSSD pro vstup do NATO též byla, avšak nechtěla ratifikaci parlamentem, nýbrž referendem a dvě strany Sládkovo SPR-RSČ a KSČM byly proti vstupu.

K Evropské unii Klaus měl velké výhrady a pouze on ví, jak hlasoval v referendu. A je v pořádku, že nikdo kromě něho to neví, protože referendum bylo tajné a on hlasoval nikoli jako přední politik, nýbrž jako řadový občan.

Ale pokud jde o NATO, celá vláda, včetně Klausovy ODS, podporovala vstup, všichni poslanci ODS bez výjimky hlasovali v parlamentu pro vstup a Klaus se tehdy také postavil (hlasovalo se po jménech a vyvolaný poslanec se postavil a řekl "pro návrh", nebo "proti návrhu") a hlasoval pro vstup, tedy "pro návrh".

Tohle není věcí názoru, tohle je historický fakt.

Je pravda, že ve věci postoje k ruské válce na Ukrajině mě Václav Klaus hluboce zklamal. Ale vy píšete o našem vstupu do NATO, tedy o něčem, co se rozhodovalo před více než dvaceti lety. A tehdy Klaus byl mužem na svém místě.

11 1
možnosti
Foto

Václav Havel při revoluci řekl, že už nikdy žádný vojenský pakt a pak otočil a stal se velkomilovníkem NATO.

Ano, ČSSD chtěla referendum, ale bylo to umlčeno, poukazováno, že lidi na to nejsou zralí, aby kdejaký násoska v hospodě rozhodoval o budoucnosti země.

6 0
možnosti
MK

Žádnou ještě těsnější vazbu na ten Eurospolek nepotřebujeme.

11 2
možnosti

Bez vazby na EU a NATO si státní suverenitu neochráníme! Naopak ji potenciálně odevzdáváme do rukou Putina, který nás považuje sice za nepřátele, ale také za zemi jeho zájmů!

0 1
možnosti
MH

Pokud mě paměť neklame, tak k největším odpůrcům přijetí eura byla ODS a nějaký profesor Fiala byl jedním z organizátorů petice za zachování koruny. No ale časy se mění, stejně jako lidé. Někteří k lepšímu, jiní zase k horšímu.

11 1
možnosti
Foto

Petr Fiala také řekl, že pokud EU neprojde radikální proměnou, tak se rozpadne.

1 1
možnosti
KL

Propojení faktů je váš osobní originál? Na jedné straně píšete, že se ani ekonomové na přijetí eura neshodnou a na druhé vyvozujete, že za jeho odmítání může Václav Klaus. Tedy vlastně KGB.

Takže ti ekonomové jsou nepochybně řízeni Václavem Klausem. Tedy vlastně KGB.

Vy snad raději žádná fakta nepropojujte...

17 2
možnosti
DR

Přesně. Namísto hledání faktů by se autor spíše měl podívat pod postel, zda-li se mu tam náhodou neukrývá nějaký rus, když je vidí všude.

7 1
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,50
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!