Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J28a37n 84R70á86ž

12. 12. 2023 11:55

Sport je svým principem souboj výkonnosti konkrétních lidí. Plést do toho politiku je nevhodné. Ovšem z olympiád se stalo hodně zpolitizované show a díky tomu ztratily svůj původní smysl férového , rozdílnými ideologiemi nezatíženého soupeření jednotlivců. Ale i tak by se nemělo bránit jakémukoli sportovci, který má na to výkonnost, "her" v Paříži se zúčastnit jen proto, jakou politiku provádí vláda země jeho původu.

Je to můj nezměnitelný názor. To dodávám, že ho nijak dál zde obhajovat nemíním.

5 7
možnosti
JL

Sport je politika a politika je sport.

3 1
možnosti
JZ

J40a92n 81Z17i18e98g77l64e43r

12. 12. 2023 11:44

Zasloužená karma

8 5
možnosti
Foto

Mohl by MOV vymyslet pro rusáky nějaké nové disciplíny. Třeba nový pětiboj. Hod granátem na cíl, střelba na běžící postavu, překážkový běh přes minové pole, atd.

12 2
možnosti
KK

To není ani chytrý, ani vtipný. Přemýšlím, kdo tomuhle mohl dát plus.

1 7
možnosti
Foto

Olympiáda již dávno není o sportu, je to show a je to o penězích. To, že se sportovní bafuňáři dají koupit je známý fakt. MS ve fotbale dokázalo, že jdou i přes mrtvoly. Tak proč se zastavit před několika desítkami tisíc na Ukrajině. Že se bombardují mateřské školky, koho to zajímá, hlavně že bude na novou jachtu.

Vašek

8 1
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že za dané situace bude Ukrajina LOH v Paříži bojkotovat. Bylo by dobré, aby se k bojkotu připojily i další státy. Nejspíše bych to očekával od pobaltských států a Polska. Uvítal bych, kdyby se pak k bojkotu připojili i naši. (I když v tom případě bych očekával nářky "jak k tomu přijdou naši sportovci, kteří se na olympiádu dlouho připravovali a jak k tomu přijdou naši sportovní fanoušci, kteří se na LOH v Pařiži těšili?". Pokud by LOH bojkotovalo vícero států, francoužští pořadatelé by jistě vyvinuli na MOV tlak, aby své rozhodnutí změnil.

Jak by se mohlo kontrolovat, že daný ruský sportovec nepodporuje válku na Ukrajině? Oni snad mohou v Rusku veřejně projevit svůj nesouhlas s válkou? A že sportovci nemají být z armádních klubů? Stačí prohlásit "já už nejsem člen armádního klubu, já jsem přestoupil do jiného klubu".

Jinak v Rusku se prý rozčilují, že podmínky účasti jsou prý pro ruské sportovce ponižující. Ale ty, co by snad přivezli z Paříže zlaté medaile, by možná Putin v Kremlu přijal a poblahopřál by jim.

12 1
možnosti
Foto

Já bych povolil účast sportovcům ruského původu, kteří již několik let žijí v nějakém normálním státě a mají jeho občanství. To jen, aby si někdo nemyslel, že jsem zarytý rusofob.

6 2
možnosti
SB

Se vším souhlasím s výjimkou toho, jak popisujete, co se stane, když proti sobě nastoupí ukrajinský a ruský sportovec.

Nic takového se totiž nestane.

Jsem přesvědčen, že když na OH budou startovat Rusové, tak Ukrajinci budou celé hry bojkotovat.

11 0
možnosti
JN

Jelikož nebojkotují např. tenisové turnaje, ke proti ruským tenistům občas nuceni nastoupit jsou, tak se domnívám, že nebudou bojkotovat ani OH.

0 0
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 35,40
  • Průměrná čtenost 2546x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz