Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Hodne povrchni zkratka👎🏻 Chtel bych si myslet ze jste jen hloupy a proste nerozumite problematice. Je to lepsi, nez verit tomu, ze si tohle (ze jde o vycuranost a prachy navic) muze nekdo vubec myslet. Bohuzel to je jen vase lacina manipulace🤮

8 1
možnosti
PA

az budete kaudy mesic mit cca 100 hodin prescasu, z toho tretinu nezaplacenych, tak piste podobne blaboly, vubec nevite, o cem pisete a vubec nevite jake dopady na zdravi samotnych lekaru a na jejich rodiny zivot tato prescasova prace ma

13 0
možnosti
VK

Doktor Přáda mluvil dnes v radiu několikrát k přesčasům a jednání s předsedou vlády. Jeho aktivita budí dojem, že se hlásí o významnou funkci ( prezident komory, politik ?).

Dnes na Radio ČR Plus pan hejtman Kuba vyslovil pochybnost o

tom, že důvodem výpovědí doktorů jsou přesčasy a únava doktorů. Podle p. Kuby řada mladých doktorů skončí práci v nemocnici a jde po pracovní době pracovat na soukromou ambulanci, nebo do soukromé kliniky. Takže je to vše celé o penězích.

8 0
možnosti

"Mladí lékaři" udělali svým chytřejším a oddanějším kolegům medvědí službu. Stejně jako v případě učitelů, budou lidé připomínat, že za ty prachy jsou tu lékaři pro ně, zhrubne rétorika a přibude žalob. Přísaha je pro ně cár papíru okamžitě po škole a když tak koukám na jejich "vůdce" .....pár výchovných facek by mu prospělo.

5 0
možnosti
MS

Na počet obyvatel máme v počtu lékařů špičkovou pozici v Evropě i ve světě. Přestože je prý lékařů málo a vše zachraňují přesčasy. Jak je to možné? Podívejte se na mapu Česka, kde v každém větší městě je nemocnice. Už moderně postavená, se špičkovými přístroji. Korupční kauza MUDr. Ratha a jeho kompliců ukázala, že stavba nemocnic a jejich přístrojová drahá výbava byla spojena s korupcí. Proto máme hodně vlastně zbytečných nemocnic, které si na sebe a techniku nestačí vydělat, a proto se rozpočet takto zbytečně rozdrobuje. A navíc ty malé nemocnice většinou nemají špičkové lékaře, za nimiž každý vážně nemocný nakonec raději dojede i do vzdálenější fakultní nemocnice. Lokálně by měly fungovat jen ambulance běžné péče a specializovaní lékaři jako úrazová chirurgie, ORL, kožní, ortopedi atd., samozřejmě obvodní a dětští lékaři a zubaři. Pak by bylo možno koncentrovat co nejkvalitnější péči v nemocnicích na úrovni kraje. Ty by měli dostatek lékařů i bez přesčasů a také by se ušetřily obrovské prostředky. Protože lékařská péče v Česku spolyká jakékoli finanční prostředky, které dostane. A bude jich pořád málo. A lékaři by měli chápat, že jsou solidární součástí společnosti, která je už několik let v ekonomickém krizi. Když klesá ekonomika, ani té společností nejvíce oceňované profesi, tedy lékařům (a nezapomínejme na dnes už "poloviční" doktory - zdravotní sestry), nemohou objektivně růst platy, i když mají tvrdý vyjednávací potenciál, což teď předvedli. Budou-li jedinou posvátnou krávou ve společnosti peníze, budeme pak muset o zdraví zase více prosit Boha?

3 0
možnosti

Pokud ubude nemocnic (proč ne), v těch zbylých přibude lékařů, sníží se poptávka a sníží se jim platy. A zas bude kravál.....nenažranost je špatná vlastnost, to by si měli uvědomit.

1 0
možnosti
Foto

S tou údajně uzavřenou ústní dohodou mezi premiérem Petrem Fialou a viceprezidentem České lékařské komory Janem Přádou to bude asi ještě dosti problematické. Lékaři prý čekají na její písemnou formu, a proto nadále trvají na výpovědích přesčasové práce. Lékařský odborář MUDr. Martin Engel jednání mezi Fialou a Přádou označil za komedii. Miroslav Kalousek (mimochodem místopředseda dozorčí rady VZP) zase tvrdí, že navrhované řešení přes úhradovou vyhlášku je nerealizovatelné, protože je nazákonné.

Nejspíše tedy zatím není vůbec nic jisté.

2 0
možnosti
JK

A to se jako maji rozkrajet a delat denne 8h prescasu, abys byl spokojeny? Nedelal bych to ani za zlate prase. Jsem rad za svych 8 hodin denne a zadnou zodpovednost za zivot a zdravi druhych. Stavka, pokud vim, byl o odmitnuti slouzeni prescasu. V radne dobe verim, ze se sve praci venovali na 100 procent a kdybys nekde umiral a mohli ti pomoct, urcite by ti pomohli, i kdyz na ne kydas hnuj. Proc se kazdy hlupak obraci na hypokratovu prisahu, kdyz doktor chce mit zaslouzeny odpocinek a pokud ho nema a nemuze se venovat rodine, tak chce za ti patricnou odmenu? To uz jste se nekteri fakt zblaznili?

1 0
možnosti
JK

Hippokratova .. pardon, jsem se tak rozcilil zase.

0 0
možnosti
PP

"úryvky z tzv. Hypoktratovy přísahy" - právě že úryvky, jiné úryvky by vyzněli zase jinak.

1 0
možnosti
Foto

On si pan Turner asi bláhově myslí, že nevyspalý, přetažený a vyhořelý lékař je v zájmu a ve prospěch nemocného.

1 0
možnosti
Foto

PS: Kopíruji svůj příspěvek pod blogem Michala Svobody, který na blog pana Turnera ostře reaguje, ale na titulce bohužel není:

Lékaři si zaslouží uznání, úctu, lásku, dostatek volného času aby jim nehráblo, a dostatek peněz, aby nám léta vydrželi.

Protože mít kolem sebe dobré lékaře, to je zázrak a štěstí!

7 0
možnosti
OF

Pěkné, ale pro mne je prioritou...... školství. Kvalitní školství

a za 30 let bude lépe. Zdravotnictví už nepomůže ani František

z Asissi ani jiní dezoláti.

4 0
možnosti
Foto

Tak to se určitě obrací, když dali admini na titulku "Hypokrata", který byl Hippokratem.

Možná by se mohli na židlích trochu zavrtět i manažeři a korektoři idnes.

2 0
možnosti
Foto

Ti mají Vaši školu. To, co naše školství produkuje, je k pláči. Manažéry, ekonomy, politiky, náplně úřadů všeho druhu - Dantovo peklo hadr. Výsledkem je upadající hospodářství.

A za tohle chcete ještě dostat přidáno?

2 8
možnosti