Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J26a97n 77K52a64r89a72s87e19k

15. 10. 2023 20:04

po celem Nemecku znamy kabaretista Georg Schramm vypravi ve svem poradu slovy sve literarni postavy - stareho socialniho demokrata Alfonse:

"vcera jsem slavil stribrne pracovni jubileum. Jsem uz 25 let ve firme a poblahoprat mi prisel na dilnu i sam sef. A podal mi ruku. Vite, muj sef je doktor - ale opravdovy doktor vite - ne jako nejaky takovy s lekarskou praxi - doktor - a podal mi ruku ...."

A lide po celem Nemecku se te poznamce decentne usmivaji, protoze presne vedi kolik bije.

0 0
možnosti
Foto

Jak známo, čím větší pán, tím míň toho má napsáno na tabulce u svých dveří. Takový starý pan Max Bondy v Jevíčku musel mít nad krámem, po stranách dveří i na oknech velkými písmeny vymalováno, že tu je Max Bondy, obchod všeho druhu střižným zbožím, výbavy pro nevěsty, véby, ručníky, utěrky, ubrusy a povlaky, kartouny a grádly, Ia sukna, hedvábí, záclony, lambrekýny, pozamentérie a veškeré šicí potřeby. Založeno roku 1885. – Jeho syn, G. H. Bondy, kapitán průmyslu, prezident společnosti MEAS, komerční rada, burzovní rada, místopředseda Svazu průmyslníků, Consulado de la República Ecuador, člen mnoha správních rad atd. atd., má na svém domě už jenom malou černou skleněnou tabulku se zlatým nápisem

BONDY

Nic víc. Jenom Bondy. Ať jiní píší na svá vrata Julius Bondy, zástupce firmy General Motors, nebo MUDr. Ervín Bondy, nebo S. Bondy a spol.; ale je jen jediný Bondy, který je prostě Bondy beze všech bližších podrobností.

7 0
možnosti
Foto

P55e67t20r 60B45u36r85i19a29n

15. 10. 2023 19:19

Pokud vám vadí oslovení pane, není něco v pořádku, i když jste Mudr. Myslím, že záleží jen na vás, jaký respekt a jakou úctu k vám pacienti budou mít. Není vaše výhra, že jste chytrý a měl jste předpoklady zvládnout velmi těžké studium medicíny.

2 5
možnosti
MH

Já si zase myslím, že jste si článek nepřečetl pozorně.

3 0
možnosti
JP

Doktore, lepší by bylo nenapsat nic, než blábol.

4 4
možnosti
MH

S blábolem nesouhlasím. Ale když to tak vidíte, asi je Vám titulování naprosto cizí.

2 0
možnosti
Foto

U lékařů i právníků je titulování specifické, protože jasně definuje profesi. I v tomto okruhu na to někdo dbá, někdo ne, což platí o všech "titolovaných". Ale mám třeba kamaráda, o kterým vlastně nikdo neví, že je inženýr, protože se s titulem ani nepodepisuje.

5 0
možnosti
Foto

tak u právníků jste se moc netrefil, protože dnes je většina z nich jen Mgr a ten titul má i spousta jiných profesí.

1 0
možnosti

Už jsem od vás četl lepší články, pane doktore.

3 2
možnosti
Foto

Vážený pane kolego. Mně spíše vadí arogance pacienta typu "tak jsem tady a koukej s tím něco udělat". Pokud je slušný, je mi celkem jedno, jestli vynechá titul.

Na druhé straně je fakt, že pokud někdo nazývá mé kolegy Machálkem, Štěrbou apod., občas se zeptám, jestli šlo o lékaře. Ti vnímaví to ihned pochopí, ti druzí ne. Tam pak nepomůže nic.

8 0
možnosti
EH

Mně zase přijde to trvání na titulech křečovité. Oslovení paní mě ještě nikdy neurazilo.

V mém zaměstnání sloužím lidem a "závidím" těm, co mají možnost hrát si na panaboha. Uklízečkám, úředníkům, ajťákům a lékařům.

Naštěstí většina lidí je normálních.

6 4
možnosti
TJ

Pardon, mínus omylem:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,55
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy