Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Ano, 40 let trvalo, než Arabové aspoň připustili možnost dvojstátního řešení a mezitím pozabíjeli tisíce nevinných lidí. Přesto si myslím, že to Izraelci neměli vzdávat. Protože to opravdu vzdali, poslední, komu v tomto věřím upřímnost, byl Ehud Barak. V podstatě se dá říct, že dvojstátní řešení na izraelské straně umřelo, když se Izrael stal z levicového pravicovým. Jenže co teď, bez tohohle plánu? Plánu, který mohl a měl být třeba na dvě stě let, protože ta nenávist, kterou měl zlomit, je z muslimské strany gigantická. Desítky let trvalo, než muslimské státy začaly Izrael aspoň částečně respektovat (často asi i jen hraně a kvůli síle Izraele, samozřejmě kromě íránských vypatlanců, tam nepomůže nic).

Znova se ptám -- co teď zbývá bez něj?

Válka bez konce .........?

7 0
možnosti
JK

Arabi a Židi jsou jakýmsi způsobem zpříznění i geneticky, nejenom jazykově. V zásadě jsou to Semité, samozřejmě s přihlédnutím k tomu, že Židé jsou pokrevně spřízněni zejména s obyvateli Evropy a Arabové s obyvateli Afriky - proto jsou v průměru tmavší (bohatí Arabové po celý středověk plodili děti s černými otrokyněmi). Ovšem tyto kmeny přes všechny rozdíly k sobě mají blízko a jejich bohové jsou podobně nelítostní. Konflikt přetrvá na věky, leda že by Židé zase odešli do diaspory.

0 2
možnosti
IM

I85v81a78n 61M90i89n12á14ř

15. 10. 2023 14:35

Islámský antisemitismus je děsivý zejména v zemích svobodného demokratického Světa - kde je rozdmýcháván, více či méně, procentuálním počtem této migrace.

Samotný fakt, že náboženství islámu je vůči veškerému jinověrectví i bezvěrectví nesmiřitelné - je pro evropské obyvatelstvo velmi nebezpečné. Svazována Lidskými právy si EU "předplácí" zcela vědomě tragický osud budoucích generací na vlastním území.

Teroristický útok na Izrael je názornou ukázkou, jak lze muslimské, azylantské komunity zradikalizovat až k naprostému fanatismu ! Evropa udělováním azylu, byť jen válkou postižené migraci, tím jen navyšuje počty - svých současných i budoucích nepřátel.

30 0
možnosti
JZ

J66a12n 25Z43i25e55g32l20e51r

15. 10. 2023 13:56

Tomášův blog je důkazem toho, že zlá EU může vždy za všechno. Putin samozřejmě nemůže za nic a i kdyby jistým lidem zabil vlastní rodiče, tak bude pořád světec.

6 2
možnosti
JZ

J91a86n 40Z41i78e87g66l13e66r

15. 10. 2023 14:01

Čili tvrdím, že EU a Rusko mají v případě Izraele stejné máslo na hlavě.

2 0
možnosti
Foto

Problém je vždy stát a jeho zbohštělé právo nařizovat lidem jak mají žít a zároveň strpět jakékoliv násilí, které vůči nim stát podnikne. Stát je vždy založen na principu kolektivní viny.

Jak se tedy orientovat ? Myslím si, že dobrým návodem je opomíjená ideologie NAP - Non Agresion Principle. Z tohoto jednoduchého principu lze odvodit jednoznačnou vinu Hamasu, který může za smrt Izraelců ale i Palestnců.

Napsal jsem to trochu zmatečně, mnoho etatistů bude tím úvodem znechuceno, ale je třeba si uvědomit, že vše se vším souvisí a lidé chovají v různě násilných systémech stejně, kolektivisticky a v souladu se státní linií, která se může rychle měnit.

4 0
možnosti
MK

Velmi dobře popsáno.

9 0
možnosti
Foto

Jako obvykle dobře napsaný blog řídící se rozumem. To co se děje na blízkém východě se neřídí rozumem, ale nenávistí. Írán vyhrožuje, že bude muset zasáhnout. Rozuměj využít příležitosti a konečně naplňovat svůj dlouhodobý cíl zničit Izrael. EU chce navýšit humanitární pomoc Palestincům. Pomoc i materiální se dá prodat a vydělané peníze použít na nákup zbraní. Kdo tu pomoc prosazuje? Jak přesvědčit lidi, kteří po generace neznají nic jiného než nenávist a chudobu a jejichž jedinou životní náplní je zabíjení židů, že existuje cesta k míru a prosperitě? Zbavit se svých fanatický vůdců.

Vašek

27 0
možnosti
Foto

Máš pravdu. A díky za čtení, Vašku

7 0
možnosti

Přesto, jen málokdo je schopen zpochybnit, kdo je faktický generátor všeho, co nyní vidíme v přímém přenosu. Jedna ze zúčastněných stran má ve svém vývěsním štítě likvidaci té druhé. Pokusy o smír, návrh dohod o dvoustátním řešení atd. vždy skončily s tím, že arabské straně nejde o klidný život vlastních lidí, rozumnou spolupráci se zmíněnou zemí a využití příznivé geografické polohy k turistickému průmyslu, jež by se nepochybně odrazila i ve zlepšené ekonomické situaci. Dominujícím faktorem je nenávist k Israeli a tradiční "endlosung" (tedy "konečné řešení") židovské otázky.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807715

Tohle myšlení je stejný problém jako nenávist Arabů k Židům.

Představme si, že by Němci zabrali Sudety a řekli nám "co jsme si to jsme si, zapomeňte že Sudety byly vaše a začněme od začátku". I tak klidný národ jako Čechy by to jen tak nepřenesl přes srdce a tak křivda by se táhla staletími. Arabové si to berou k srdci daleko více.

Ano, Hamás a podobné organizace by neměly existovat a zejména, EU by je neměla živit. Ale co se generátoru nenávisti týče, ten byl vytvořen dříve, než se narodil nejstarší žijící člověk

1 8
možnosti
Foto

Smyslem článku není popisovat historické konotace. O mnoha historických aspektech výborně píše kolega Lubomír Stejskal, doporučuji jeho starší blogy na toto téma.

Váš příměr se Sudety a jejich implikace na území Předního Východu není relevantní. Arabovéměli šanci na vlastní stát. A to opakovaně. Stát Israel s tím souhlasil. To, že to Arabové odmítli, je historickým faktem. Odmítli to vícekrát, ač jim to bylo nabízeno.

14 0
možnosti
JZ

J33a76n 50Z59i46e49g89l11e11r

15. 10. 2023 11:03

Je obecně špatné podporovat teroristy. Je špatné, když EU posílá peníze Palestincům. Ovšem stejně špatné je, když peníze a zbraně posílá Hamasu Rusko. Jestliže však někdo kritizuje pouze EU a u Ruska stejné zlo přehlíží, pak mu zřejmě islamistický teror nevadí a je slušně řečeno velmi neupřimný.

10 0
možnosti
Foto

No, Jane, jestli to nebude spíše tím, že u rusáků se s tím tak nějak počítá.

9 0
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 35,41
  • Průměrná čtenost 2546x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz