Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opuštění Gazy v roce 2005 bylo geopolitickým omylem Ariela Šarona, stejně jako pokus o uzavření férových podmínek mezi Israelem a PA v Oslo. Současná agrese nejspíše přesvědčí váhající svět, že dvoustátní řešení je iluzí a že bude třeba nalézt řešení, které jednou provždy odstraní tento zdroj nestability a násilí.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807395

Ne. Nikdo neví co s tím, tudíž se do toho nikdo nebude plést. Nedokážu si představit co by mohlo situací skutečně pohnout.

1 0
možnosti
KK

Co třeba pro začátek přestat posílat teroristům miliardy na zbraně pod pláštíkem "humanitární pomoci"?

5 0
možnosti
JR

J35a83n 52R75á97ž

8. 10. 2023 15:44

V Berlíně a ve Vídni se houfovali lidé,kteří mnohdy zahalení do palestinských vlajek neskrývali radost nad prvotními "úspěchy " Hamásu a vyjadřovali otevřeně podporu těchto teroristických útoků.

Žádný velký rozruch to ale v mediálních kruzích nevzbudilo a neslyšel jsem zprávu o jejich hromadném zatýkání.

Napadá mi hypotetická otázka, zda by stejně poklidně proběhla v těchto městech demonstrativní podpora ruské agrese na Ukrajinu lidmi mávajícími ruskými vlajkami loni v únoru.

Izrael byl napaden stejně zákeřně, jako byla napadena Ukrajina a vyjadřovat jakkoliv sympatie Palestincům v tomto kontextu je stejně hanebné i odsouzeníhodné , jako vyjadřovat podporu dnes Rusům

40 0
možnosti
JZ

A u nás se zase magoři zahajují do ruských vlajek.

20 2
možnosti
Foto

Změna určitě nastane. Nikdo to otevřeně neřekne, ale na nějakou dobu, nedokáži to odhadnout, se zhasne světlo a až pak se bude jednat o tom, co v tombole ještě zůstalo. ̈

Vám pane autore karma.

8 0
možnosti
JK

Nezmění se nic. Tohle je akorát nahloučení stovek vražd do jednoho dne, jinak nic nového. Změněná bude leda tak výše výkupného za pochytané Židy. Nahoru.

0 6
možnosti
Foto

Souhlasím až na jednu věc, kterou popsal níže kolega jmenovec. Mírovi aktivisté jedou úplně v jiném módu, než v logickém uvažování. A to dlouhodobě a zřejmě nevratné.

18 0
možnosti
PB

P80e14t58r 45B76u10r55i17a77n

8. 10. 2023 14:00

Rovněž nejspíše dojde "mírovným aktivistům" jak ve vedení EU, tak třeba i USA, že posílání peněz na "vdovy a sirotky" je plýtváním, neboť místo mléčné výživy se peníze používají na rakety a náboje.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807395

-------

Promiňte, pane Vodvářko, ale nedojde, naopak. Žijeme v postfaktické době, kdy do očí bijící paradoxy jsou naopak brány jako důkaz fiktivní reality z té druhé strany.

9 1
možnosti
Foto

Jen pár slov. Nedovedu si představit, kdyby, čistě teoreticky, nepronikla do Izraele komanda teroristů, ale Izrael by byl napaden regulérní armádou. Jistě, ve vztahu s Egyptem existují mechanismy, které něco takového v zásadě vylučují, přesto se té myšlence člověk neubrání. Kam až by projely tanky? Raději nedomýšlet.---Už jsem to napsal jinam (když nesmím sem - na hlavní stránku): 7. září 2023 by mělo být posledním hřebíkem do rakve dvoustátního řešení. Opět představa: Západní břeh jako Pásmo Gazy II? Absolutně vyloučeno. Kdo tento projekt hájí, nemůže myslet vážně, že mu jde o mír.

10 1
možnosti
Foto

Pokud vznikne stát Palestina bude to stát neživotný. Nic nepěstují, nic nevyrábějí a žijí z podpor. Jenže takový stát nikdy nevznikne. Nevznikne z důvodu, že tomu brání sami Palestinci. Tenhle stav mnoha z nich vyhovuje. Vystavují se ve světě jako chudáci, kterým Izrael ubližuje a podpory z EU proudí dál. Drží se hesla žádné jednání s Izraelem. Našim cílem je zničení státu Izraele a zahnání Židů do moře. Každý vstřícný skutek ze strany Izraele se státu Izraele krutě vymstil

17 1
možnosti
Foto

Nenastane. Je příliš těch, kteří by chtěli ,,zemi zaslíbenou" pouze pro sebe. Není to ničím novým, a to nejen od dob, co G.B. tato území ze své vlivu uvolnila

1 0
možnosti
JV

Británie na tom území udělala tolik zla, že to doznívá dodnes.

1 0
možnosti
JZ

Je ovšem pokrytecké, když palestinské barbarství proti Izraeli odsuzují Ti, kteří podobné ruské barbarství na Ukrajině naopak hájí.

9 0
možnosti
SB

Nevím, zda nastane změna na Blízkém východě. Pokud ano, tak ale bude důsledkem válečných akcí a nikoli důsledkem změny uvažování tamějších lidí.

Jestliže však jsem tento diskusní příspěvek začínal slovem "nevím", tak nyní napíši něco,. co uvedu slovem "vím"

Vím, že bohužel už v docela pokročilém stádiu je změna v Evropě.

K naší škodě v tom směru, který původním Evropanům nemůže v žádném případě vyhovovat.

5 0
možnosti
  • Počet článků 981
  • Celková karma 35,32
  • Průměrná čtenost 2544x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz