Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Niekde som našla takú slovnú hračku, že túžba pomoci je vlastne túžba po moci

8 0
možnosti
VB

Všechno dobré, až na ten konec... Bílé hory či Mnichovské dohody.

Výsledek šarvátky na Bílé hoře byl pro toto území pozitivní.

K zániku ČSR se Češi vydali od jejího vzniku, kdy vtáhli do státu Sudety a současně z německy mluvících Čechů udělali občany 1,5 kategorie, o vícejazyčném státu, tak jak vítězům 1.WW lhal Eduard Miloševič Beneš, nemluvě.

3 2
možnosti
PK

Kdyby se sudetským Němcům mazal med kolem ...., stejně by to nepomohlo. I rakouští Němci vítali svého Ádu ...

7 2
možnosti
Foto

,,Na první ,,výročí“ oněch ,,událostí“ se pak ještě zvedl jakýsi odpor. Tentokrát už se s ním naši soudruzi vypořádali sami. Je nutné si připomenout, že v r.1969 toto všechno bylo již prováděno výhradně ,,našimi“ složkami vnitra, vybranými ,,elitními“ vojenskými útvary a také opět ,,úřadovali“ i ,,osvědčené“ ozbrojené jednotky jisté politické strany! I ony opět leckde neváhali do lidí i střílet ! Tak to tehdy OPĚT chodilo. Pak léta ,,normalizace“, posléze přecházející až do agonie celého systému. A vydrželo to ještě ,,pouhých“ jednadvacet let, než se rozpadl a než ,,IVAN“ odešel."

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=422534

6 0
možnosti
Foto

To, že armáda zasáhne proti lidem volající Dubček, podepsal sám Dubček. Zasahovali vojáci, co narukovali. V té době jsem byl jsem byl na vojně. Náš zdravotní prapor ještě před 21 srpnem vyhnali z kasáren. V praporu soužili kluci co ́vystudovali na kněze, ti nosili bažanty a pomáhali v kuchyni, pak tu byl kluk, co jeho táta sloužil jako radista v RAF, pak jeden co se vrátil z emigrace a pak ti, co byli označeni za kulaky. Bylo nám jasné, že se něco bude dít. Nejdříve jsme spali v lese v autech a pak jsme se utábořili na louce pod chatou velitele. No a pak přišel 21 srpen.

4 0
možnosti
PC

K obsahu Vašeho blogu nemám sebemenší výtku. Je (nebo bylo) to tak, jak píšete.

Nicméně si neodpustím poznámku, která mě v této souvislosti napadla. A sice, jak tragikomická bude zítřejší vzpomínka na neblahé události mnohými politiky, kterým ani dnes, téměř po 34 letech pádu vlády jedné strany, nejsou cizí bolševické manýry. Natož pak slova p. prezidenta k danému výročí, jenž ještě v roce 1989 okupaci schvaloval.

6 0
možnosti
Foto

Souhlas, ale myslím, že ta přísnost vůči panu Pavlovi je prostě přehnaná.

9 2
možnosti
Foto

Pokud jste byl v té době někde na vesnici na chmelu, tak jste zjistil, že tam lidi vůbec nesouhlasí s tím, co se dělo ve městech se socialismem s lidskou tváří a ve většině byli rádi, že jsou tu vojáci a bude podle nich už konečně pořádek.

2 12
možnosti
Foto

Na to, že se údajně zajímáte o historii, jste až pozoruhodně mimo obraz. Já jsem v té době na vesnici bydlel. A to poslední, co jsem zaznamenal, byl souhlas nebo dokonce radost.

13 0
možnosti
Foto

Souhlas až na jednu výjimku. Mnozí z nás mířili do exilu ne do emigrace. Jinak Karma.

Vašek

6 0
možnosti
Foto

Považuji to sémanticky za identické. V čem vidíš rozdíl, Vašku?

2 0
možnosti
Foto

Některé důsledky této operace přetrvávají dodnes.

11 0
možnosti
Foto

Tak to máš úplnou pravdu, Emrichu.

2 0
možnosti
MV

plny souhlas, Tomasi

zitra by se meli poradne nad srpnem 68 zamyslet hlavne ti, kteri jakkoliv relativizuji ruskou agresi na UA

peknou nedeli preju

20 1
možnosti
Foto

Představa zásadních morálních úvah u některých našich spoluobčanů je nad jejich možnosti.

10 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

10 0
možnosti
MB

Odkaz jakkoliv 55 let starý, je poučný dodnes. ústava r. 1960 řekla, Socialismus zvítězil! Lid zase pravil, že jej chce s lidskou tváří Kreml zase, že to lépe půjde s tankem v ulici. Rarita, kdy spojenci - přepadenou vlastního spojence. Další - Zvací dopis předán na místě důstojném - WC. U chlapeckého járku ? ...

Dodnes to vidím. Chata , otec luští u kávy křížovky. Z tranzistoráku "Zachovejte klid, nic se vám nestane"!. Na dotaz-Legendární odpověď - "Synu, zatracení komunisti. Ani od rána nedají pokoj. Vysílají tady nějakou přiblblou divadelní hru" ...

Rodič se nemýlil. Připotroublá hra - pokračovala dalších 21 let.

12 0
možnosti
Foto

Brežněv tanky nechtěl. Vinu na tom nese Dubček.

1 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz