Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Majitel psa by měl nést odpovědnost za jejich činy podobně jako by zločin spáchal sám. Na vlastnění psů by chovatel měl mít oprávnění, podobné jaké má majitel zbraně, včetně posouzení jeho tělesných a duševních předpokladů.

16 0
možnosti
Foto

Občanský zákoník, §2933.

1 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem koukal na jednu zoufalku. Měla nádherného dobermanna, rval se s ní na vodítku jako o život. Nemohla ho utáhnout, chudák pes. Mám alergii na drtivou většinu pejskařů, nejsou schopní těm psům dát ani základní výcvik. Pak to podle toho vypadá.

13 0
možnosti
RJ

Ono je to s některými plemeny složité. Jednak byla šlechtěna k jednomu určenému využití, co je ale důležitější, každý pes je "osobnost" sama pro sebe. Mám bohaté zkušenosti s foxteriéry ale třeba i s pitbuly, obecně s teriéry.

S těmi dobrmany, kamarád, velmi zkušený chovatel, měl jednoho který se prostě povahově nepovedl. Ten pes byl prostě magor, stejně jako jsou někteří lidé. Základní i služební výcvik měl, 80% času byl v pohodě, pak mu prostě křuchlo a byl schopen se vrhnout i na pána.

8 0
možnosti
Foto

Tome, ti rotwíci podle všeho hlídali nějaký objekt, nebylo to tak, že by je měl někdo někde na zahradě jen tak pro okrasu. Jasně, stát se to nemělo a majitel to taky určitě odskáče . I kdyby jen s podmínkou, holce bude platit jak mourovatej. Psi jsou strašně vynalézaví a já věřím tomu, že se skutečně podhrabali někde, kde to nikoho nenapadlo. Je to neštěstí, ale zase bych z majitele nedělal vraha, určitě by dal bůh ví co za to, kdyby se to nestalo. Z jeho strany jistě nešlo o úmysl a míru případné nedbalosti z jeho strany určitě posoudí soud. Jo, rotwajleři jsou někdy dost nevypočitatelní, osobně bych pro ochranu objektů preferoval jiná plemena, třeba "maliňáky", ti umí být hodně ostří když na to přijde, ale povahově jsou mnohem vyrovnanější, než rotwajleři a dají se snadněji odvolat.

11 1
možnosti
Foto

Ono je to vlastně pořád stejně u všech podobných incidentů: 1. výběr vhodného plemene k účelu, ke kterému psa potřebuju a 2. výcvik, výchova a socializace.

Když něco chybí, je problém. Jenže tohle lze těžko nařídit...

1 0
možnosti
IL

I78v58a29n83a 34L84a13n24c83e

18. 5. 2023 12:24

Jsem překvapena, že psa pouze někde uzavřeli a majitel slibuje, že už mu nikdy neutečou. Pes, který má v genech zakodováno: zabiják a už jednou napadl, tak se o to bude snažit opět. Pes musí od majitele ihned pryč a veterinář musí rozhodnout, jak moc agresivní pes je. A potom rozhodnout, co se psem, ale v žádném případě ho vrátit majiteli. To je špatně

6 0
možnosti
Foto

Ne veterinář, ale psí etolog.

1 0
možnosti
Foto

Problémem nejsou psi, ale jejich majitelé.

17 0
možnosti
Foto

Je tady nakupena spousta problémů, většinou velmi těžko řešitelných.

1 2
možnosti
Foto

Proč těžko řešitelných? Uplatnit na chov velkých psů stejná kritéria jako třeba na chov tygra.

6 1
možnosti
LB

V našem městě se stal před týdnem podobný případ. Rotvaljer vnikl do soukromého domu a v obýváku před zraky rodiny zakousl kocoura a pak ještě ohrožoval obyvatele bytu. Ukázalo se, že majitel psa venčil dva rotvajlery a jeden mu utekl...

Představa, že člověk by se měl bát agresivních psů i u sebe doma je děsivá...

26 0
možnosti
  • Počet článků 997
  • Celková karma 30,29
  • Průměrná čtenost 2517x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz