Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Jinak se na Ukrajině samozřejmě žádné biologické zbraně nevyvíjejí. To jsou lži ruské propagandy.

12 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

10 0
možnosti
MS

R^ Paradoxní je, že Peková u nás jako první přišla s hypotézou o umělém původu koronaviru. Byla vysmívána, ale dnes se k tomu kloní většina vědecké obce, i když Čína důkazy zatlouká.

Důvěryhodně působící dezinformace se zakládá na pravdivém základě, do něhož je vsunuta relativně malá část lži či dezinterpretace.

2 14
možnosti
LS

Bez relevantních důkazů to může prohlásit do větru i Pepek Vyskoc

9 0
možnosti
PB

P18e85t11r 66B93u79r70i82a37n

26. 4. 2022 13:57

Souhlas a karma.

Specializované laboratoře pracující s nebezpečnými patogeny má každá vyspělejší země. Ona odbornice vlastně říká, že zaútočit na kohokoliv pod touto záminkou by bylo v pořádku.

A jen douška, věřím že jedni, kteří v tomto výzkumu pokročili nejdál, jsou sami Rusové. Už jenom z podstaty jejich militantismu.

23 0
možnosti
JD

Několik zdejších odborníků tady paní Pekovou v době Coronaviru obdivovalo a až uctívalo!

Dnes se ukázala v plné parádě.

R^R^R^

16 0
možnosti
Foto

V počátcích jejího mediálního působení bych to asi nikomu neměl za zlé. Působila jako odborná autorita s určitým alternativním názorem, který bývá jednak oblíbený a který také působil v době velmi různých stanovisek poměrně věrohodně. Až časem se ukázalo, že je to zcela zcestný přístup a svým aktuální angažovaností tomu celému dala korunu.

11 0
možnosti
Foto

J97a86n 94Š15i91k

26. 4. 2022 13:24

Docela dlouho jsem čekal, kdo o této dámě napíše, takže děkuji! Zde na blogu lze nalézt několik příznivců a obdivovatelů kdysi tak zbožňované paní, která měla býti navržena i na státní vyznamenání. Argument byl: měla přece pravdu, když jí tehdejší ministr Vojtěch tak ublížil. Paní Peková je jasným důkazem, že vzdělání není samo o sobě zárukou příčetnosti. Několikrát se ve svém věštění spletla, ale na rozdíl třeba od profesora Flégra, který své omyly přiznal, ona je jen vždycky nějak okecala, takže se domnívám, že to nebyly omyly, ale přímo lži. Jen by mě zajímalo, kam zmizel, též pronásledovaný, doktor Hnízdil, který se v řadě případů opíral ve své argumentaci, právě o ni. Čas je mocný čaroděj. V jeho průběhu se vždycky ukáže, kdo je ve skutečnosti opravdu zač. Hezký den

22 0
možnosti
Foto

Děkuji. Já jsem ten Doležalův článek našel vlastně náhodou a musím říci, že je mi trochu divné, že se ty skandální výroky příliš nemedializovaly. Profesor Flegr mě občas rozčiloval, ale obecně jeho názory nevybočily z odborného rámce, i když i jeho mediální pozornost asi dost semlela, takže se pustil do věštění a jeho vědecké renomé tím trochu utrpělo.

Hnízdil je dle mého soudu šarlatán, a ne doktor, což zcela nevylučuje určité úspěchy v oblasti celostní medicíny, ale podstata jeho činnosti je nevědecká a značně rozporuplná.

V tomto smyslu je pro mě Peková, jako vcelku renomovaná biochemička (neb jsem "původním vzděláním" také biochemik) úplnou záhadou.

1 0
možnosti
JD

J34a44n 92D55o75u82š43e69k

26. 4. 2022 12:40

Paní Pekovou mám ve stejně škatulce jako paní Schillerovou. Jak se jednou taková paní dostane před kamery, popustí uzdy svému parádnictví a předvádí se až mi to není milé. Nakonec to dospěje do bodu, kdy je pro to ochotna udělat cokoliv. Víc bych v tom asi nehledal.

8 0
možnosti
Foto

Podstata je asi taková, jak píšete, ale modlitba za válečného zločince je přeci jen silná káva.

Peková sama o sobě žádný problém není, ale co ti lidé, kteří ji věří?

8 0
možnosti
IB

I65v64o 10B47o15u69š46e

26. 4. 2022 12:32

Rozflákat biohazard laboratoř je dobrá cesta jak ty patogeny dostat mezi lidi.

14 0
možnosti
Foto

Taky mě při poslechu Pekové napadlo, že takový argument je u biochemičky poměrně zvláštní, že ničit viry granáty je dost "pošetilé ".

9 0
možnosti
Foto

Paní Pekovou hospitalizovat v Bohnicích.

V jejím vlastním zájmu.

10 0
možnosti

Dobře napsáno.R^R^ Zejména výstižný je tento odstavec:

"Posluchači Svobodného rádia budou křičet o cenzuře a porušování svobody slova, přičemž se k nim z principiálních důvodů přidají i ti, kteří zmíněné dezinformace považují za bláboly."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786589

2 0
možnosti
Foto

Děkuji. To, co citujete, skutečně takto vnímám. Třeba mnoho lidí názory Pekové nesdílí, ale mnoho lidí má zato, že by jí nikdo v jejich šíření neměl bránit, že je to jakási součást demokratického názorového spektra. Já osobně si to úplně nemyslím...

1 0
možnosti